12+1 jel, hogy menthetetlen komcsi vagy

A következő állításokból mennyi igaz rád?
1. Rendszeresen használod az olyan fordulatokat, mint a “amikor még becsülete volt a munkának”, „bezzeg a szocializmusban”, “amikor még megéltek az emberek a fizetésből, sőt eljutottak az egyszerű emberek is nyaralni”.
2. A facebook vitákhoz való hozzászólásaidat azzal kezded, hogy „ezzel most az összes liberális és fasiszta ismerősömet egyszerre fogom felbosszantani, de nekem van igazam”.
3. Meg vagy győződve arról, hogy még mindig a kocka Ikarusz a tömegközlekedés csúcsa és abban is biztos vagy, hogy egy ezerkettes Zsiguli télen lealázza a legmodernebb japán autókat is.
4. Úgy gondolod, hogy a rendszerváltás után csak csalók, tolvajok és gazemberek lehettek valakik ebben az országban
5. Álláspontod szerint Fidel Castro a világ egyik legbölcsebb politikusa és Kuba csak az Egyesült Államok embargója miatt nem tudta lekörözni jólétben a fejlett országokat.
6. Magyarországot szerinted olyan munkás és paraszt származású embereknek kellene irányítania, akik kemény kézzel ki tudják takarítani a korrupt politikai elitet a parlamentből.
7. Úgy gondolod, hogy a méregdrága belvárosi sznob szórakozóhelyeknél sokkal többet ér egy külvárosi kiskocsma, ahol melósokkal valóban értelmes beszédet lehet folytatni a világ dolgairól. Természetesen ha lehet kőbányait, borsodit, sopronit iszol, de a kommersz röviditalokat sem veted meg.
8. Ha van a munkahelyeden szakszervezet belépsz és aktív tag vagy, ha nincs ideges leszel és megszervezed.
9. Tisztában vagy vele, hogy legtöbb vitában olyan emberekkel állsz szemben, akikkel nem lehet értelmesen vitatkozni, mert osztályhelyzetük alapján elfogultak. Megdicséred azt, aki burzsuj osztályárulóként lép fel és azt mondja, amit te, de azért gyanakvó maradsz irányába.
10. Habár a nőket és a piát részesíted előnyben, de nem zavarnak se a melegek, se a könnyűdrogok. Öt sör után örömmel csatlakozol a melegfelvonuláshoz és az egyébként vállalhatatlan képeket büszkén osztod meg közösségi oldalakon és az összes fasiszta hőzőngő ismerősöd kiröhögöd, mert szerinted csak azért homofóbok, mert titkon melegek.
11. Azt gondolod, hogy a jelenlegi gazdasági rendszer a kapitalizmus pusztulásba viszi az emberiséget ezért minél hamarabb meg kell azt haladni a szocializmussal. Ebben a rendszerben szerinted mindenkinek lesz jól fizető munkája a gyárban vagy a téeszben, kényelmes lakótelepi lakása, szocialista autója, sonka a kamrában, két polcnyi sör a hűtőben és a családok minden hétvégén elmehetnek a vidámparkba és az állatkertbe szinte ingyen.
12. Úgy gondolod, hogy a fasiszták azért vannak sokan, mert a kommunisták nem figyeltek oda eléggé és nem verték szét a fasiszták pofáját idejében. Most a probléma megoldását már ennél egy kicsit bonyolultabbnak látod, szerinted sok fasiszta csak azért nem kommunista mert a komcsiknak nincs normális pártja. Szerinted ha ez meglenne, akkor szépen visszajönnének az emberek a vörös zászló alá.
12+1. A munkahelyi dohányszünet a legkiválóbb alkalom egy kis agitációra szerinted.

Értékelés
0 pont: Te egy fasiszta vagy
Ugye idáig csak azt gondoltad magadról, hogy tökre normális vagy? Pedig nem, rohadtul nem.
1-2 pont: Antikommunista liberális vagy
Ez bizony rossz hír, mert léteddel segíted a nácikat a hatalomba. Gondolkozz el, olvass marxista irodalmat és próbálj nem ártani, ha már használni nem tudsz.
3-5 pont: MSZP-s vagy DK-s vagy
Van néhány kommunista ismerősöd, és igyekszel alkalmazkodni hozzájuk, ha velük vagy, de ők is tudják rólad, hogy nem gondolod komolyan. Kapitalista vagy és az is maradsz, titokban vágysz a burzsujlét minden gennyes vackára.
6-7 pont: Alakulsz, de még van hova fejlődni
Tisztában vagy vele, hogy merre van előre, látod is az utat, de baszol nekivágni, kényelmesen hátradőlsz és várod, hogy mások kijárják neked az ösvényt. Majd ha jön az új rendszer, hanyag eleganciával beülsz egy téeszelnöki vagy gyárigazgatói székbe, mert ehhez meglesznek a kapcsolataid. Kapd össze magad és irány a forradalom!
8-9 pont: Lelkes komcsi vagy
Néhány választ gondolj újra.
10-11 pont: Kommunista vagy
Tisztában vagy vele, hogy elnyomott, üldözött politikai kisebbség tagja vagy, amely kisebbség egyedüliként képviseli a többséget. Nem zavarnak a zord tények, biztos vagy benne, hogy a világforradalom a nyakunkon és elnyomóinknak maximum hónapjaik vannak hátra.
12 pont: Te vagy az új Kádár János
Kezdj el készülni a nagy feladatra.

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: kalmarszilard(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •