25 százalékos béremelést szeretne elérni a pécsi buszos szakszervezet

Ultimátumot adott a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) a pécsi városvezetésnek: ha nem teljesítik a 25 %-os béremelési követelésüket a városi tömegközlekedésért felelős Tüke Busz Zrt.-nél, akkor a közeljövőben sztrájkolhatnak a sofőrök.

Dobi István, a SZAKSZ elnöke úgy látja, hogyha a vállalatnál január 31-ig, visszamenőleges hatállyal nem születik megállapodás, az idei évre vonatkozó bérfejlesztéséről, akkor az érdekképviselet elkezdi a munkabeszüntetés megszervezésének előkészítését.

Mint mondta a BAMA.hu-nak, már el is kezdték felmérni a dolgozók sztrájkhajlandóságát.

Az érdekképviselet követelésére a városvezetés eddig nem mondott igent. A Dunántúli Naplóval ugyanis azt közölték néhány napja, hogy Tüke Busznál – ahogy más városi társaságnál is – középtávú bérmegállapodásra törekednek, a tárgyalások jelenleg folynak. Erre hivatkozva bővebbet azonban nem akartak mondani a sofőrök követelésének teljesítéséről, vagy pedig elutasításáról.

Az érdekképviselet egyébként már legalább két hónapja próbál eredményt elérni a pécsi városvezetésnél az általuk más típusú ügyekben is kért változásokról, eddig sikertelenül.

BAMA.hu

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: kalmarszilard(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •