A Fidesz kommunikációja

A politikát aktívan figyelő emberek észrevehettek egy furcsaságot a magyar aktuálpolitikában. A Fidesz a kommunikációjában már nem hangoztatja, hogy Brüsszelt meg kell állítani és semmi rosszat nem mondanak a ”gonosz brüsszeli bürokratákról”. Márpedig nem ehhez vagyunk hozzászokva. A Fidesz alternatív valóságához nagyban hozzátartozik az, hogy ők állandó szabadságharcot vívnak, az elnyomott magyar nép segítségével, az Európai Unió ellen, aminek a vezetőjét a lehető összes módon próbálják támadni, a személyét lejáratni, hogy a legegyszerűbb ember még az álmából felkeltve is tudjun rá válaszolni, hogy ki az aktuális ellenség, kitől kell megévdeni a hazát.

Most azonban nem ez történik. Sőt, szinte sikerként emlegetik azt, hogy nagy valószínűséggel Ursula von der Leyen lesz az Európai Bizottság új elnöke. A győzelmüket azzal az érvvel támasztják alá, hogy a csúcsjelöltek közül két ”főgonosz” (Manfred Weber és Frans Timmermans) egyik sem ülhet az EB elnöki székébe. Mondjuk ez annyira a mi sikerünk, mint a horvát labdarugó-válogatott szereplése a legutóbbi világbajnokságon.

Ne gondoljuk azt, hogy a Fidesz Brüsszel ellenes retorikájának itt most vége és soha többé nem hallhatjuk még a csapból is azokat a rémisztgetéseket, hogy Brüsszelben milyen aljas dolgokkal akarják elvenni a büszke magyarok szabadságát, Magyarország szuverenitását.

Ez nem fog így maradni, hiszen az állandó harccal, és a harcból fakadó sikerélménnyel, egyben tartható és jól mobilizálható a szavazótáboruk.

Jean – Claude Juncker, az előző bizottsági elnök, személye ellen is nagyon komoly lejárató hadjáratot figyelhettünk meg, ami végül odáig fajult, hogy az arcát Soros Györggyel, aki a Fidesz szavazóbázisában a legnagyobb ellenségnek számít, közösen kiplakátolták. Ezzel olyan messzire mentek el az EU vezetői szemében, hogy levetették ezeket a plakátokat. (Megjegyzés: Érdekes, hogy az EU a jogállamiság leépítése ellen nem tud határozottan fellépni, de amikor a személyüket éri támadás, akkor ilyen gyorsan tudnak cselekedni.)

Frans Timmermans-t, aki a szocialisták csúcsjelöltje volt, is próbálták bemocskolni. Timmermans a holland Munkáspárt politikusa, a leköszönő bizottság alelnöke volt és gyakran bírálta a magyar kormány intézkedéseit. A politika véleménye és a világnézete teljesen ellentétben áll az orbánizmussal, tehát megfelelő célpont arra, hogy a Fidesz az antikrisztusként állítsa be.

Ezzel nem is várakoztak sokáig. A Juncker-es plakátok levétele során őt vádolták folyamatosan azzal, hogy Soros embere, Soros a zsebében tartja. Ursula von der Leyen jelölésével Timmermans-t legyőzöttként állíthatták be.

A szélsőjobboldali pártok nem hozták a várt áttörést, mondhatni leszerepeltek, mert nem sikerült annyi képviselőt szerezniük, hogy érdemben hozzá tudjanak szólni az EU működéséhez, ezért az EP-választások után a Fidesz nagyon küzdött a néppárti tagságért, de Manfred Weber-t ugyanúgy támadták.

Kovács Márkó

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük