A Fidesz már az olimpia szimbólumával is kampányol

fidelitas olimpia

A Fidelitas, mint a Fidesz ifjúsági szervezete a közösségi oldalon az olimpia öt karikáját használja fel további szavazatok begyűjtésére, ami nem csak ízléstelen, de szembemegy az Olimpiai Charta (amely szabályozza az Olimpiai Mozgalom szervezetét, cselekményeit és működését) alapelveivel:

4.10.4 Az Olimpiai embléma felhasználása az Olimpiai Mozgalom fejlődését kell szolgálnia, és nem csökkentheti az Olimpiai Mozgalom méltóságát. Tilos az Olimpiai emblémák, termékek vagy szolgáltatások társítása oly módon, amely össze nem egyeztethető az Olimpizmus alapelveivel, illetve a NOB az Olimpiai Chartában rögzített szerepével.

 

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152302499248431&set=a.82366233430.81142.71547793430&type=1&theater

A Munkások Újsága ezúton felszólítja a Fideszt, hogy azonnali hatállyal állítsa le azoknak a szimbólumoknak a kisajátítását, melyek ezidáig a társadalmi összefogás nagyságát, a sport szeretetét, és a nemzetek közötti békés versenyzést jelentették. Egyetlen politikai párt sem használhatja fel az olimpia öt karikáját a saját érdekeinek, s amelyik ezt megteszi, az visszaél az olimpia szellemiségével, a sportolók politikamentes megítélésével.

Orbán Viktor miniszterelnök 2012-ben még úgy fogalmazott: “Az egész nemzetnek szolgáltak példával a csúcsra vezető úton a londoni olimpián sikerrel szerepelt magyar sportolók.” Mostanra viszont ezt az össznemzeti példát és sikert képes feláldozni a saját kampánya, a társadalmi megosztottság érdekében, ami nem csak hazánkban, de a világ fejlett országaiban sem számít demokratikus gyakorlatnak.