A kormánypárti szennymédia

A Fidesz propagandagyárai egymás aljas, hazug lejárató cikkeire hivatkozva, aminek általában nem sok valóságtartalma van, állandóan a kormánypártok érdekeit szolgálva bemocskoló „hadjáratot” indítanak a szerintük veszélyesnek vélt ellenzéki politikusok, aktivisták vagy véleményformálók ellen.

Felháborító, hogy ezek az emberek újságíróknak, riportnereknek vagy műsorvezetőknek nevezik magukat, miközben a céljuk az objektív tájékoztatás és a különböző vélemények ismertetése, bemutatása helyett egyértelműen az, hogy az ellenzéki közszereplőkről egy hamis képet alakítsanak ki az emberekben, hogy egy igazi balféknek gondolják őket és a kormány álláspontját, politikáját állítsák be az egyetlen helyes iránynak.

A felsorolt szakmák nagyon bizalmasak, hiszen az emberek általuk olyan fontos dolgokról informálódnak, mint az országukban és a világban történt események, történések vagy a politikusok alkalmassága, világnézete, programja és véleménye bizonyos dolgokról. Egy egészséges sajtóval rendelkező országban, ha egy újságírót tudatos hazudozáson kapnak a saját vagy más érdekében, akkor ő nagy valószínűséggel kereshetne más munkát.

Azonban Magyarországon nincs olyan hét, már lassan nap se, hogy az olyan trágyadombokon, mint az origo ne jelenne meg egy alaptalan vádakra hivatkozó cikk egy ellenzéki szereplővel kapcsolatban, aminek a célja csak a bemocskolás.

Azt is fontos hangsúlyozni, hogy ne higgyünk el mindent, amit a tévében hallunk vagy a sajtóban olvasunk. Egy adott állításról, cselekedetről vagy történésről győzödjünk meg több forrásból is és ne tekintsünk szent írásnak az olyan sajtótermékeket, amelyek tucatjával vesztik el a sajtópereket. Ez nagyban hozzájárulna ahhoz, hogy a közvéleményben ne terjedjenek el olyan hazugságok, mint amikor az év elején Demeter Mártát, a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője, azzal vádolták meg, hogy VIP ellátást kért a Honvédkórházban, miközben csak azt akarta elérni, hogy éjszaka a haldokló édesanyjával maradhasson. Ezt a kormánypárti médiának azért volt fontos, hogy lovagoljon ezen, mert akkoriban sok kritika érte a Honvédkórház működését.

A lakájmédia hiába veszti el sorra a sajtópereket, ha előtte hónapokig hangoztatták, híresztelték a hazugságot, akkor azt sok ember tényként fogja kezelni és a kiszabott jóvátételeket bőven van miből kifizetni, hiszen tele vannak állami hirdetésekkel. Nagyon abszurd, hogy Magyarországon a kormány az egyik legnagyobb médiapiaci befektető és szinte csak a hozzá hű médiában hirdet.

Ez ellen sajnos nem lehet semmit sem tenni, mert ha az érintett elkezd védekezni, akkor a vádakat csak jobban magára mossa.

Kovács Márkó

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük