A múltat végképp eltörölni

Minden másként volt, szerintük

Akik régóta figyelemmel kísérik a magyarországi belpolitikai eseményeket, azok láthatták már évekkel ezelőtt, hogy a Kádár alatt zsírosra hízott jobboldaliak minden eszközzel a múlt újraírásán fáradoznak. Ennek a harcnak egyik élharcosa az egykori vendéglátós Boross Péter. Az ő asszisztenciája mellett hoztak össze a nyilasok az fővárosi Új Köztemető 298-as parcellájában egy nyilas búcsújáróhelyet, ahol a legvadabb bestiáknak is díszsírhelye lehet. Ezek közül az egyiken mindig van virág és koszorú: „Nemzetvetőnk emlékére!” felirattal. Ezen sírok többségén kopjafa, nemzetiszín szalag és a Magyar Köztársaság címere is ott virít.

Sajnos a kriptákban turkáló jobboldali történelemhamisítók kitörtek a temetőkből a 2010-es választásokat követően és vadabbnál vadabb ötletekkel sokkolják a közvéleményt. El akarják távolítani a gyötrelmes ostrom végére, a felszabadulásra emlékeztető Felszabadulási emlékművet, a győztes antifasiszta koalícióban részt vevő USA elnökéről Roosevelt-ről elnevezett tér is szúrja a szemüket, azt is átkeresztelnék. Természetesen a Szabadság téren lévő emlékművel sincsenek megbékélve. Azt el akarják távolítani, az ott nyugvó katonák végső nyughelyét is felforgatva.

Méltatlan és gyalázatos, amit tesznek! Egy ezer gonddal sújtott országban nem tudnak mással foglalkozni csak százmilliókat felemésztő történelemhamisítással. Tényleg erre van szükség? A válasz egyértelműen az, hogy nem. Minél agyamentebb ötleteik vannak, annál hamarabb fog rájönni az ország, hogy ezeket el kell zavarni a fenébe, pontosabban oda, ahonnan jöttek: A múlt bűzös, kriptaszagú világába. Ma új felszabadulásra van szükség. A jobboldali történelemhamisítók elnyomása alóli felszabadulásra. Ma pedig nekünk helyettük is emlékezni kell a felszabadulásra, a második köztársaságra, az ország romokból való újjáépítésére, a földosztásra.


Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: kalmarszilard(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •