Áder János – A néma levente

Úgy tűnik a nyugati világot és benne Magyarországot térdre kényszeríti a koronavírus miatt kialakult helyzet. Az emberek félnek, nem tudják lesz e munkájuk, fizetésük, egyáltalán milyen lesz az életük, ha talán egy hónap múlva már ki lehet menni az utcára, amikorra már tönkremehet a gazdaság is.

Magyarországon különösen súlyos a helyzet. Az Orbán Viktor vezette Fidesz-KDNP, mely az elmúlt 10 évben szó szerint ellopta az ország jövőjét, immáron teljeskörű felhatalmazást kér a Parlamenttől időkorlát nélkül, a válság megoldásához.

Természetesen, ahogy eddig is, azokat a politikai erőket, szervezeteket, egyéneket, akiknek ez nem tettszik, azonnal megtalálta a habonyi brutál média és megkezdődött – egyelőre csak a közösségi oldalakon – a szidalmazás, akasztással való fenyegetés, ahogy azt már megszokhattuk, drága nagyon magyar honfitársaink részéről.

Azt gondolnánk, hogy ilyenkor egy államférfinak meg kell szólalnia legalább egyszer, nyugalomra intve a társadalmat, pozitív jövőképet festve, emlékeztetve arra, hogy egy vérből valóak vagyunk.

De úgy tűnik, Magyarországnak nincs ilyen államférfija. Áder János – tudják ő államunk elnöke – hallgat. Az elmúlt hetekben, bár sok tárgyalását lemondták, azért arra volt ideje, hogy tábornokokat nevezzen ki. Nos ez nagyon megnyugtató. Orbán Viktornak.

No de mi lesz az emberekkel, elnök úr? Nem kéne mondani nekünk valamit? Bármit?

Eszes Péter

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: kalmarszilard(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •