Az Audi szakszervezete idén sem viccel: brutális béremelést kérnek

Az Audi Hungária Független Szakszervezet képviselői átadták a győri Audi vezetésének a bérkövetelésüket: kétszámjegyű béremelés idén és jövőre, megemelt lojalitási bónusz, a mozgóbér növelése, és egyszeri, 200 ezer forint minden dolgozónak, mindkét évben – írja a Portfolio.

“Alapbéremelés tekintetében az előző bérmegállapodást alapul véve egy kombinált béremelést tartunk megfelelőnek. Ez alapvetően egy százalékos mértékű, de az alacsonyabb bérrel rendelkező munkatársaink számára kedvezőbb garantált fix összegű alapbéremelést jelent” – írja a szakszervezet.

Mit kérnek?

2020.április 01-től 12%-os, de minimum 60 000 Ft-os alapbéremelés
2021.április 01-től 11%-os, de minimum 65 000 Ft-os alapbéremelés

A VBK, azaz a Választható Béren Kívüli juttatás mértékére a szakszervezet javaslata a következő:

2021-es évre 460 000 Ft
2022-es évre 510 000 Ft

A foglalkoztatási garancia, mint csúcs prioritás szerepel a bérkövetelésben az AHFSZ részéről, hiszen munkatársaink hosszútávú foglalkoztatásának biztonsága elengedhetetlen.

Az autóipart, illetve a Volkswagen Konszernt és ezen belül az Audi Hungariát érintő változások miatt, még a munkáltatónak is fontos küldetése kell, hogy legyen a vállalat jövőképességének megőrzése, amit csak motivált, megbecsült és a munkahelyeiket biztonságban tudó munkavállalókkal lehetséges elérni – írja a szakszervezet.

Az Audi Hungária Független Szakszervezet szerint, a fenti követelés elfogadásával mind a munkatársaink elégedettsége, mind a vállalat gazdaságossága elérhető. A munkatársi jövedelmek attraktivitása, valamint szakembereink lojalitása hosszútávon megőrizhető a konszern más telephelyeihez történő bérfelzárkózás folytatásával. A bértárgyalás első fordulójának időpontja 2020. január 30.

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: kalmarszilard(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •