Az orosz nagykövetségnél tüntet a szakszervezet

A Dunaferr többezer dolgozója határidőre a fizetésének csak egy részét kapta meg. A számlák, törlesztőrészletek nem várnak, ezért a szakszervezet tüntetést szervez október 14-én, szerdán, délután 4-kor az Oroszországi Föderáció Nagykövetsége előtt.

Mint írják a Facebookon követelik, hogy a cégeknek ne csak elvárásaik legyenek a munkavállalóikkal szemben, de teljesítsék velük szemben meglévő kötelezettségeiket is!

Ma a mi jogainkat tiporják, holnap lehet, a tiédet fogják!

A szakszervezet már kedden levélben jelezte a cégvezetőnek, a munkavállalókkal együtt fel vannak háborodva, hiszen a Munka Törvénykönyve szerint a munkabért a tárgyhónapot követő hónap tizedik napjáig kell kifizetni, nem 22-éig.

Az egyéb juttatások átütemezésével pedig a Dunaferr cégcsoport a kollektív szerződés több pontját is sérti, és annak a kötelezettségének sem tett eleget, hogy a juttatások átütemezéséről előzetesen egyeztessen a szakszervezettel. Ezek az intézkedések véleményük szerint minden határon túlmennek, veszélyeztetik a munkavállalók gazdasági és szociális érdekeit, és a cég jövőjét is.

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: kalmarszilard(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •