Balpárt: “Nemet mondunk Orbán rabszolgatörvényére!”

A Balpárt felháborítónak tartja, hogy a kormány olyan törvénymódosítást kezdeményez, amelynek értelmében korlátlan és ingyenes túlmunkára kényszeríthetik a munkáltatók dolgozóikat. Magyarországról a brutálisan alacsony bérek miatt elmenekültek a munkások, ezért Orbán Viktor úgy gondolja, hogy a munka világának válsága úgy oldható meg, ha az itt maradt embereket fizetetlen túlmunkára kényszerítik.

A Balpárt hangos NEM-et mond erre a kezdeményezésre! “Nem rabszolgatörvényre, hanem európai szintű munkásjogokra és bérekre van szükség.”

A párt ugyanakkor aktív ellenállásra ösztönöz mindenkit! Álláspontjuk szerint: “Közös munkával kell megakadályozzuk, hogy ez a gyalázatos kormányzati terv megvalósuljon!” Kezdeményezik, hogy a kormányellenes civil megmozdulások szervezői és a szakszervezetek közös tüntetésen mozgósítsák az ország többségét a törvénytervezet ellen! Továbbá javasolják, hogy a szakszervezetek emellett tűzzék végre napirendre a kormányzatot meghátrálásra bíró általános sztrájk meghirdetését is.

Ezen kívül a Balpárt felszólít minden ellenzéki politikai pártot, hogy álljanak be azon kezdeményezések mögé, amelyek célja a törvénytervezet visszavonása!

Balpárt elnöksége