Bayer Zsolt: Baj van!

Bajban a Fidesz – állítják a kormányzó párt propagandistái a jászberényi polgármester-választás hideg zuhanyának hatására.

Már  A három B a Fidesz teendőiről című jegyzetben megírtam: a Hír TV-n Bayer Zsolt, az 5-ös számú párttagkönyv-tulajdonos vezetésével futó beszélgető-műsorok jó támpontokat nyújtanak ahhoz, hogy felmérjük, milyen lelkiállapotban van Orbán Viktor kormányfő környezete. A november 11-ei Sajtóklubban elhangzottak szerint katasztrofális hangulatban.

Bayer Zsolt a műsorvezető-propagandista a Fidesz által Jászberényben kierőszakolt, az előző nap megismételt polgármester-választás eredményének ismertetésével kongatta meg a vészharangot. Nagyjából 3500-zal több szavazatot kapott a nem kormánypárti jelölt, aki mindössze 14 többlet vokssal győzött október 13-án, az eredeti fordulóban. Ezt – mit tehetett volna mást? – maga is katasztrofális vereségként értékelte. Történt mindez úgy, hogy a Fideszes jelöltre is csaknem 800-an szavaztak többen, mint előzőleg. Egy 28 ezres kisvárosban mindez azt jelzi, hogy a választók tekintélyes hányada valamiért bedühödött. Ahogy Bayer fogalmazott: „protest szavazás zajlott”, s megállapította: „Baj van!”, s ezt többek között „a kommunikációs stratégia hiányára” vezette vissza a záró részben.

Az írás teljes terjedelmében olvasható a Bekiáltás blogon: KLIKK

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: kalmarszilard(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •