Home Valami történt... Berágtak a balosok a szovjet emlékmű elleni támadás miatt!

Berágtak a balosok a szovjet emlékmű elleni támadás miatt!

1446
0
SHARE
Budapest, 2015. április 3. Tigran Garibjan, Oroszország budapesti nagykövetségének elsõ titkára (b) és Ivan Brednyev ezredes, követségé katonai attaséhelyettese megkoszorúzza a szovjet emlékmûvet a Magyar Munkáspárt második világháború magyarországi befejezõdésének 70. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésén a fõvárosi Szabadság téren 2015. április 3-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

Narancssárga festékkel dobálták meg a Szabadság téri szovjet emlékművet önmagukat demokratának mondó aktivisták. Akciójukkal azt szerették volna bizonyítani, hogy ők nem hazaárulók, hanem nagyon is nagy magyarok.

Arra azonban ezek a demokraták nem számítottak, hogy azok a balosok, akik idáig támogatták az utcai kormányellenes demonstrációkat, éles hangú közleményben határolódnak el az akciótól.

A Balpárt korábban kinyilvánította a CEU melletti szolidaritását, sőt követelte a letartóztatott aktivisták szabadon engedését is, most azonban lumpennek nevezte az emlékmű elleni támadókat és az elkövetőket a fasisztákhoz hasonlította. Állításuk nem is alaptalan. Ezen emlékmű ellen legutóbb 2006-ban szélsőjobboldali tüntetők intéztek támadást, megrongálva azt.

A közlemény felhívja a figyelmet arra is, hogy egyre durvább oroszellenes hangokat hallani ezeken a tüntetéseken, ezért minden baloldalit felszólítanak, hogy maradjanak távol azoktól a demonstrációktól, amelyek célja az ilyen indulatok szítása. Véleményük szerint Budapesten nem Vlagyimir Putyin, hanem Orbán Viktor ellen kell küzdeni!

Klikk a Balpárt közleményére