Diktatúrát épít a Fidesz a járványra hivatkozva?

parlamentipatko01
Amiről már itt-ott, félreeső beszélgetésekben suttogva hallani lehetett, az most kezd beigazolódni.

A Fidesz ki akarja használni a járványt a hatalma kiterjesztésére. Jövő héten dönt az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatt bevezetett rendkívüli helyzet meghosszabbításáról.

Szabolcs Szabó független országgyűlési képviselő egy videóban mondta el, hogy a kormány valójában a vírusra hivatkozva, kvázi diktatúrát szeretne bevezetni.

Elfogadhatatlan a Fidesz törvényjavaslata

Zveřejnil(a) Szabó Szabolcs dne Pátek 20. března 2020

Akár három évre is lecsukhatják azt, aki nem megfelelően kommunikál (érsd esetleg a kormány ellen beszél). Ez a többi más rendelkezéssel egyetemben valójában csak arra jó, hogy a már amúgy is megnyirbált szabadságjogainkat tovább szűkítse a kormány.

Úgy tűnik, hogy a Fidesz nem változott meg. Mindent csak arra használ, hogy a hatalmát megerősítse. Még a legaljasabb eszközöktől sem riadnak vissza.

Most a járványra hivatkozva bizonytalan ideig szüneteltetnék a Parlament működését, minden döntésükről immáron csak tájékoztatnák a pártokat. Na de mikor jár le a bizonytalan határidő. Májusban? Júliusban. Esetleg csak év végén?

Nagyon veszélyes az játszma amit a Fidesz most elkezdett. Az ország érdekében reméljük, hogy ez a javaslat ebben a formájában nem megy keresztül az Országgyűlésen.

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: muonszerk(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •