Donald Trump: a Demokrata Pártban a “radikális baloldal” fogja átvenni a hatalmat

A Demokrata Pártban a “radikális baloldal” fogja átvenni a hatalmat – vélekedett Donald Trump amerikai elnök, aki vasárnap a profi amerikaifutball-bajnokság döntője, a Super Bowl előtti showműsor közben nyilatkozott a Fox televíziónak.

Az interjúban az elnök úgy vélekedett, hogy Nancy Pelosi demokrata párti házelnök “nagyon ideges, összezavarodott” asszony. Utalva az impeachmentre, amelynek megindítását Pelosi sokáig nem akarta, Trump úgy fogalmazott: “nem hiszem, hogy (Pelosi) ezt akarta, szerintem valójában tisztában volt azzal, hogy mi fog történni, és a legrosszabb rémálmai valóra is váltak. Szerintem nem sokáig marad ott, ahol van, úgy gondolom, a radikális baloldal veszi át (a pártban) a hatalmat”.

Az elnök ezúttal sem fukarkodott lehetséges vetélytársai minősítgetésével. Joe Bidenről, az Obama-kormányzat egykori alelnökéről azt mondta, hogy “tunya” és “álmatag”. A milliárdos üzletembert, Michael Bloomberget pedig, testmagasságára utalva, “nagyon picinek” nevezte.
Bernie Sanders vermonti szenátort – a demokraták pillanatnyilag legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsát Trump “őrültnek” nevezte, és azt mondta, hogy

szerinte Sanders “kommunista”, de “legalább hűséges ahhoz, amiben hisz”. “A kommunizmus jut az eszembe, amikor Bernie-re gondolok” – fogalmazott.

MTI

  •  
  •  
  •  
  •