Egy csokoládégyárba is bejutott a koronavírus

Eddig 14 fertőzöttet találtak a 600 dolgozóból, a gyártás nem állt le.

Az Egyesült Királyságban villámgyorsan terjed a koronavírus, ami a járvány kitörése óta számos gyár működését is negatívan érintette a szigetországban.

A legutóbbi hírek a norfolki Kinnerton csokoládégyárból érkeztek, ahol 600-ból eddig 14 dolgozó tesztje lett pozitív a napokban. Őket hazaküldték, azt viszont egyelőre nem közölték, hogy összesen hány fő van karanténban a személyzetből.

A gyártás nem állt le, de szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be: még gyakrabban takarítanak, a munkásoknak extra személyi védőfelszerelést (PPE) kell viselniük, megnöveltek a kötelező távolságtartást és a műszakok idejét is megváltoztatták, hogy megállítsák a vírus terjedését a cégen belül.

A csomagolást kiszervezték, de ezen és a kisebb változásokon kívül nem érintette a gyár működését a vírus. A gyárakban a szakértők szerint tökéletes a környezet a vírus gyors terjedéséhez.

“A fertőzött személyektől származó részecskék ugyanis nagyobb valószínűséggel terjednek és maradnak életképesek a gyári környezetben” – mondta Lawrence Young professzor, a Warwicki Egyetem professzora, molekuláris onkológia kutató az Independentnek.

norica

fotó: unsplash

  •  
  •  
  •  
  •