Egy ellenzéki politikus dilemmái

kappant béla dilemma

Benne van a feladatkörében, ha úgy tetszik, a fizetésében, de azért nem egyszerű a sorsa az Orbánt váltani akaró politikusnak.

Ha párt tagja, akkor miért nem civil inkább? A pártok állítólag nem hitelesek. Igaz, a civilek mögött nincs mérhető mennyiségű szavazó, a nevük a választási listán sem szerepel. Ha bent van a Parlamentben, miért nem vonul ki onnan? Az sem számít, hogy több, mint egymillió magyar szavazta be oda és nem volt másik szavazás, ahol ennél nagyobb létszám döntött volna arról, hogy tessék kijönni onnan. 

Ha parlamenti párt, akkor kollaborál, mindegy, hogy azok, akik nincsenek bent, mérhetetlenek bármilyen közvéleménykutatáson. Ha tüntetést szervez, akkor miért nincsenek ott más pártok és civilek? Ha éppen nincs az utcán, akkor miért nem szervez forradalmat? 

Ha elmegy egy civil tüntetésre, pláne szónokot is adna, akkor rátelepszik a rendezvényre, értse már meg, hogy nincs ott semmi keresnivalója.

bohocforradalom budapesten

Bohócforradalom (2011)

bajnai szolidaritas kepes

Szobordöntés Bajnaival (2014)

Sőt, bírja ki, hogy ott a pártokat szidják. Értse meg azt is, hogy ne vigyen pártzászlót a tiltakozásra, meg azt is, ha azt vihet, de ne akarjon beszélni. Ha nem ért egyet egy kezdeményezéssel, akkor is vágjon jó képet hozzá és álljon be a sorba. 

Akarjon népszavazást, hogy elsöpörhessük ezt a bandát. Ne akarjon népszavazást, mert az nem ér semmit, úgysem jön össze a szükséges aláírás. Ne akarjon előrehozott választást, mert úgy is a Fidesz nyer. Akarjon előrehozott választást és söpörje el ezeket, mert egy napig sem lehet már túlélni, ami itt zajlik.

Fogjon össze a többi párttal, mert csak az összefogásban van erő. Mindenkit be kell venni, mert minden szavazatra szükség van. Legyen összefogás, de csak azok között, akik valóban támogatottsággal rendelkeznek. Ne fogjon össze senkivel, egyedül hitelesebb és végre nem kell kimutathatatlan formációk hajótöröttjeit bevinni a Parlamentbe.

Írjon programot, hogy lássuk, hogy mit tenne, ha kormányra kerülne. Ne írjon programot, mert az embereket nem érdeklik a pártprogramok. Orbán bezzeg nem ír ilyet, mégis ő kormányoz.

Ha sajtótájékoztatót tart és közleményeket ad ki, akkor miért nem inkább fegyverbe szólít és visz ki az utcára százezreket. Ha nem tart sajtótájékoztatót és nem ad ki közleményt, akkor nem látszik, eltűnt, ezért szavazzak rá? Perelje be a korrupt fideszest, börtönbe vele. Minek pereli be, Polt ügysem indít eljárást. Számoltassa el a Fideszt, mert ezek mind gazemberek. Ne számoltassa el, mert úgysem fog menni és baj lesz belőle.

Álljon az utca népe élére – bár nemigen látszik, hogy lenne ilyen. Ne az utcán hőbörögjön, értse meg, hogy választást nyerni középről lehet és a bizonytalanokat taszítja a köztéri ordibálás.

Legyen előválasztás, mert az jó és akkor látni lehet, hogy ki legyen a főnök. Ne legyen előválasztás, mert viszi a pénzt, a Fidesz fogja befolyásolni az egészet, amúgy is érdektelenségbe fullad.

Szóval, nem egyszerű… Ezért az a legjobb, ha saját meggyőződése szerint cselekszik, megpróbálja mindazt, amit felsoroltam, becsatornázni. És főleg dolgozik és készül. Előbb-utóbb minden repülő lejön. Orbáné is. Addig is a munkaterápiát javaslom minden ellenzéki politikusnak.

Forrás: Sztárklikk

Nyitókép: Kappant Béla/Dilemma

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük