Elbocsátások debreceni kulturális intézményeknél?

Úgy értesült a Debreciner, hogy 16 dolgozójának elbocsátására kényszerül a debreceni Modem, valamint szüneteltetni fogja a működését a Modemhez tartozó Sesztina Galéria és a B24 Galéria is. Úgy tudják, hogy azért lesznek jelentős elbocsátások, mert 2020-ban kevesebb forrásból gazdálkodhatnak az intézmények, kevesebb pénz jut a városi költségvetésből a kultúra egyes helyi bázisaira, ami még a Déri Múzeumot is érintheti.

Úgy tudjuk, hogy a kormány végleges döntést hozott a Magyar Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetéséről, ismert, hogy az ottani munkatársak nem kívánnak Debrecenbe költözni, talán házon belül oldják meg a humánerőforrás igényt?

Koroknai Edit, a Modem ügyvezetője szerint még nem dőltek el a leépítési a költségvetési tárgyalások jelenleg is zajlanak. Konkrétumokkal azonban nem tudott szolgálni, Puskás István kulturális ügyekért felelős alpolgármestert levélben kereste a Debreciner. Megkérdezték tőle, tényleg lehet-e számítani alkalmazotti létszámcsökkentésre az említett és/vagy más önkormányzati kulturális intézményeknél; milyen érvek szólnak a leépítések mellett; hány embert és milyen munkaköröket érintenek az esetleges elbocsátások.

Puskás István kulturális alpolgármester nem válaszolt a kérdésekre.

  •  
  •  
  •  
  •