Ellenzéki győztesek körzeteit számolják újra Szolnokon is

Mindenkit hív az Egy Jobb Szolnokért választási szövetség október 20-án, vasárnap 9 órára. a területi választási bizottság irodájába, ahol újraszámolják három győztes ellenzéki képviselőjelölt szavazatait. Mint írták, a bizottság ülése nyilvános lesz, csak a nyilvánosság segíthet ebben a helyzetben.

Borda Zoltánt, a Szolidaritás jelöltjét, a szolnoki 3. sz. választókörzetének nyertesét kérdeztük a területi választási bizottság döntéséről:

Értetlenül állok a választási bizottság döntése előtt. Három indítványunkból kettőt (polgármesterjelöltekre adott érvénytelen voksok számolását, megvizsgálását és a 01. vk-ban, ahol 14 szavazattal nyert a fidesz jelöltje, viszont sok érvénytelen volt, a teljes újraszámolást kértük) lesöpörtek. Csak a 08. vk. eredményet számolják újra, ahol 1, azaz egy szavazattal kapott többet a kormánypárt jelöltje.

A 3 fideszes vétót átengedték, ezeknél is az volt a hivatkozási alap, hogy több volt az érvénytelen szavazat, mint amennyivel a mi jelöltünk nyert. Ezeknél azonban sokkal nagyobb volt a mi jelöltjeink előnye, mint 14. Nem igazán szeretném megkérdőjelezni a bizottság objektivitását, megtették ezt helyettem a választók a facebookon. Hatalmas a felháborodás. Holnap 9-kor lesz az újraszámolás, sokan leszünk ott ellenzéki oldalról, hogy a szolnoki polgárok kérésének eleget téve, ellenőrizzük a folyamatot. Az elutasításokat nem fogadjuk el, a nyitvaálló határidőben kezdeményezzük azok felülvizsgálatát.

Jászberényben közben már új választásról is dönthet a helyi bizottság, mert egyes események „olyan mértékben tették aggályossá a választási eredményt”, amelyet csak egy új szavazással lehet orvosolni.

Jogállamban élünk?

  •  
  •  
  •  
  •