Ellenzéki seregszemle szombaton, jön a Baloldali Válaszok Napja!

Célegyenesben az önkormányzati választás, komoly fordulat várható a fővárosban és az országszerte több helyen. Az eddigi ellenzéki kampány egyik komoly hiányossága volt, hogy jelölteket egy időben és egy helyen megtalálni csak ritkán lehetett, a másik hiányosság pedig az volt, hogy kevés szó esett az értékelvű politikai kérdésekről. Keveset hallottunk olyan fontos kérdésekről, mint a tömeges elnyomorodás, a dolgozói szegénységre vagy a lakhatási válság kihívásaira adható önkormányzati válaszok. Sajnos arról is méltatlanul kevés szó esik, hogy miként kellene és lehetne minőségi változásokat elérni az egészségügyi, oktatási és szociális ellátások biztosítása területén. Mindezek fontos részei a baloldali politikának és a Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Munkások Újsága szervezői ilyen és ehhez hasonló kérdések mentén haladva szeretnének beszélgetni a választáson induló jelöltekkel, érintett szakértőkkel és közszereplőkkel.

A rendezvény programját érdemes jó alaposan átnézni és minél gyorsabban regisztrálni, mert a fővárosi Vasas székház befogadóképessége véges és mint arról a szervezők beszámoltak, sokan már hetekkel az esemény előtt regisztráltak!

BALOLDALI VÁLASZOK NAPJA 2019.10.05. SZOMBAT VASAS SZÉKHÁZ

A Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Munkások Újsága minden érdeklődő baloldali szimpatizánst szeretettel vár 2019.10.05-én 9.00 órától tartandó Baloldali Válaszok Napja rendezvényére, melyet a Vasas Szakszervezet székházában ( 1086 Budapest Magdolna u. 5-7.) kerül megrendezésre.


9.00 Regisztráció (az esemény nem regisztrációhoz kötött, de az első két sort fenntartjuk azoknak, akik részvételi szándékukat előre jelzik és 9.45 percig megérkeznek.
FONTOS!!!! KLIKK A REGISZTRÁCIÓHOZ!!!
https://forms.gle/4ZePpT7pgp28Z1rY8

10.00 Megnyitó – Székely Sándor Magyar Szolidaritás mozgalom elnöke, független országgyűlési képviselő

10:05 -10.50
I. panel – Változások kora? – Választás és politika vidéken
Bevezető – Holoda Attila, Hajdúszoboszló, független polgármesterjelöltje
Hozzászólók:
Sértő-Radics István (Uszka polgármestere), Dr. Czeglédy Csaba (Szombathely, képviselőjelölt), Holoda Attila (Hajdúszoboszló ellenzéki polgármesterjelöltje)

11.00 -11-45
II. Panel – Hiteles alternatívával és rengeteg munkával bárhol győzni tudunk – Budapestet újra fel kell szabadítani
Bevezető: Németh Angéla, XV. kerület polgármestere
Hozzászólok:
Soproni Tamás (Momentum, VI. kerület ellenzéki polgármesterjelöltje), Németh Angéla (XV. kerület polgármestere, ellenzéki polgármesterjelölt) Baranyi Kriszta (IX. kerület ellenzéki polgármesterjelöltje), Őrsi Gergely (MSZP, II. kerület ellenzéki polgármesterjelölt)

11.45 – 12:45 Ebédszünet valamint tortavágás a Szolidaritás 8. születésnapja alkalmából

13.00-14.00
III. Panel – Felborulhat a NER kényes egyensúlya az októberi választáson – Baloldal nélkül nincs Orbán utáni Magyarország
Bevezető: Antal Attila – politológus, Eötvös Loránd Tudományegyetem

Hozzászólok:
Majtényi László alkotmányjogász, Antal Attila politológus, Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt, Kordás László (MASZSZ elnöke), Székely Sándor független országgyűlési képviselő, Szolidaritás elnöke

14.05.-14.50
IV. panel – Szociális kihívások, esélyegyenlőség, baloldali válaszok,

Bevezető: Krémer Balázs, szociológus, egyetemi docens Debreceni Egyetem

Hozzászólok:
Kalmár Szilárd (szociálpolitikus), Krémer Balázs (szociológus, a Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika Tanszék egyetemi docense), Kállai Szilvia (pedagógus, romaügyi referens) Takácsné Lencsés Márta ( HELP tagja)

14.50-15.00
Zárszó – Kalmár Szilárd MUON

A büféebéd regisztrációhoz kötött, kérjük hogy adja meg nevét és email-címét itt. https://forms.gle/4ZePpT7pgp28Z1rY8

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: kalmarszilard(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •