Esik az eső Ausztráliában!

Eljött végre az pillanat, amit az egész világ várt, Ausztráliában heves esőzések kezdődtek – adja hírül a BBC és több helyi hírportál.

A felhőszakadásoknak köszönhetően csak Új-Dél-Welsben 32 bozóttüzet oltottak el, így azok száma 120-ról 80-ra csökkent. A helyi meteorológia szolgálat szerint vasárnapig 30-80 mm-nyi csapadékot várnak. Ez nagyban segíti az elcsigázott tűzoltók és önkéntesek munkáját, akik november óta küzdenek a bozóttüzek megfékezésével.

Ugyanakkor a meteorológusok számításai szerint a tüzek által kialakult felhőzet miatt akár ennél több eső is eshet helyenként, de lesznek sajnos olyan területek, ahol a csapadék mennyisége csak egy-két mm lehet. A tűzoltók munkája egyelőre még nem ér véget olvasható az Új-Dél-Welsi Vidéki Tűzőrség (NSW RFS) honlapján. Ezek szerint Camberra és Sydney kornyékén valamint több nemzeti parkban még mindig hatalmas tűz pusztít.

Az ausztrálok a közösségi oldalaikon osztják meg, mennyire örülnek az esőnek, akik abban is bíznak, hogy a felperzselt élővilág sarjadásnak indul.

Mint ismeretes Ausztráliában több, mint 3,41 millió hektár égett le a tavaly novemberében kezdődött bozóttüzek miatt.

  •  
  •  
  •  
  •