Esik szét az ország

A napokban egy apa brutális módon megölte feleségét, gyermekét, majd magával is végzett. Egy másik családdal is ez történt. Egy nő megölte 10 hónapos csecsemőjét. Egy fontos megyei kórházban megszűnik az érsebészet. Egy hétvége alatt több, mint 100 baleset történt, 8 halott, 20-nál több súlyos sérült, 70 feletti a könnyű sérültek száma.

Budapesten hosszú évtizedek után újra megjelentek a patkányok. A mentősök maguk mossák a ruháikat, a rendőrök vidéken nem mennek ki bizonyos területekre. Ápolóból, tanárból, óvoda-pedagógusból többször ennyi kellene, de nincs aki ennyiért vállalná a munkát. Aki van, az ideges, fáradt, frusztrált.

Elképesztően sok a az abortusz, pedig nagyon kellenének, hogy szülessenek a gyerekek. Miközben a jelenlegieket is alig tudjuk ellátni. Akinek van pénze az járhat normális iskolába, akinek nincs, az nem. Aki drága iskolába jár, azt hiszi, hogy ő különb másoknál. Aki az olcsóbba, azt gondolja, neki csak ennyi jár.

Urak és szolgák lesznek.

Egyiknek sem lesz jó. Ahogyan most sem.

Ezermilliárdokból fejlesztjük az ország haderejét, de abban sokkal több a tiszt, mint a hadra fogható katona. Százmilliárdok mennek el uszításra, miközben vidéken sok helyen nincsenek kiásva az árkok, ezért ha jön az eső, úszik a falu. Nem. Nem a cigányoknál. Mindenütt.

A bíróságok függetlensége erősen kérdéses. Az ombudsman egy pártkatona. Az alkotmánybíróság függetlensége egy vicc, a Köztársaság elnök egy zöldre festett bábú. A miniszterelnök a régmúlt démonaival harcol, miközben az álltala okozott problémák évtizedekre vetik vissza az ország lelki és gazdasági fejlődését.

Esik szét az ország. Van e még, aki összetartja?

Eszes Péter

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: muonszerk(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •