Home Egyéb Evo Morales szerint a háborúk a kapitalizmus válságának megoldására szolgálnak

Evo Morales szerint a háborúk a kapitalizmus válságának megoldására szolgálnak

377
0
SHARE
Bolivia's President Evo Morales gestures as he speaks to the media during a joint media conference with France's President Francois Hollande at the Elysee Palace in Paris, France, Monday, Nov. 9, 2015. Bolivia's President Evo Morales is in Paris to sign bilateral agreements. (AP Photo/Michel Euler)

Evo Morales bolíviai elnök bírálta az éleződő nemzetközi konfliktust, és azt mondta, hogy a háborút az „imperialista” hatalmak arra használják, hogy megoldják vele a kapitalizmus válságát.

Morales Twitter-üzenetek sorában fejtette ki, hogy az olyan országok, mint az Egyesült Államok a feszültséget használják fel arra, hogy eltereljék a közvélemény figyelmét a kapitalizmusból eredő társadalmi, politikai, gazdasági és környezetvédelmi problémákról.

„Háború: a halál kultúrája és az imperializmus uralmának eszköze, amelyet a kapitalizmus válságának megoldására használnak” – írta az elnök a Twitteren.

A kapitalizmust gyakran okolják a háborúkért és a konfliktusokért, amivel a globális hatalmak csapnak össze a világ erőforrásainak ellenőrzéséért és a gazdasági hatalomért – ez történt a 20. század első felében is.

Csütörtökön a bolíviai államfő elítélte Donald Trump amerikai elnök „ádáz” fenyegetését, hogy támadást indít Észak-Korea ellen, és az emberiség elleni sértésnek nevezte azt.

„Ez az emberiség megsértése” – írta Morales a Twitteren.

„Az Egyesült Államoknak ádáz fenyegetőzés helyett párbeszédet, békét és társadalmi igazságosságot kellene szorgalmaznia” – hangsúlyozta a bolíviai vezető.

Morales egyúttal felszólította a világot, hogy helyezkedjen radikális álláspontra az Egyesült Államokkal szemben, mert „ezekben a háborúkban a birodalom nyer, az emberek pedig veszítenek”.

 

 

 

Forrás: http://www.latin-amerika.hu/hirek/aktualis/4242-2017-08-12-22-34-35