Hogyan ne lovagold meg ún. ellenzékiként a koronavírust

Három ún. ellenzéki képviselő – nevük nem fontos, illetve csak ők gondolják magukat fontosnak – nem bírt lenyugodni. Minthogy semmilyen valós politikai üzenettel nem képesek előjönni, ezért hát beadtak egy közös törvénymódosító indítványt, miszerint a múlt héten bejelentett, törvényileg garantált tiszteletdíj-emelésüket tegyék be a kórházi dolgozók fizetésébe, az elrendelt veszélyhelyzet megszűnéséig.

Mások legalább felismerték, hogy az állami juttatásaik álságos szétjótékonykodása leginkább a saját személyes ügyük, és hát ugye nem az Országgyűlés nyakába kéne varrni a fél vagy teljesen hülye osztogatás adminisztrációját. Egyébként ezzel az erővel akár a Júdeai Felszabadítási Frontot is megjelölhették volna kedvezményezettként, hiszen a költségvetésben nincs olyan rovat, hogy “kórházi dolgozók fizetése”. Ám ha lenne, akkor nagyjából fejenként egy forint alatti összeget adományoznának. Ennyi ésszel a kegyes utókor örök és megbonthatatlan hálájára is vakon pályázhatnának.

Milyen jól hangzik ugye? Jé, hát nincs pénz a kórházi dolgozók számára? Most aztán lesz, mert ők, a vastagon megfizetett képviselők roppant nagylelkűek.

Amúgy egy szimpla képviselőnél ez az összeg pár tízezer forintot jelent, tehát – eszerint – néhány maszk feketepiaci áráról szívesen lemondanak. Miért nem mondanak le a teljes fizetésükről? És miért csak a járványveszély végéig?

Ilyen elképesztő szarháziságot régen látott koronavírus. Persze a vonatkozó képviselők baráti médiája nyolcszor meg fogja írni, hogy ezek a nímandok milyen jó fejek, s ők jókat fognak még ezen élőzni a Facebookon.

Az Országgyűlésben eljátsszák majd a nagy halált, közben pedig egy hatéves gyerek is átlátja, hogy emögött semmi sincs, csak a koronavíruson ugrálás, a párt nélküli háttér ellenére való újraválasztás makacs reményében.

Ehhez képest a való világban tombol a szociális katasztrófa. Már ma milliók nem tudják, hogy miből adnak enni a gyereknek a jövő héten, s ez a három senkiházi meg villog nekik a franc tudja honnan származó jómódukkal.

Ezek azonban ott ülnek a döntéshozók üléstermében, és ahelyett hogy marha sok pénzt követelnének az embereknek, inkább filléreket kínálgatnak a saját, laposnak mutatott pénztárcájukból, hátha valaki beszopja ezt a brutális hazugságot.

A hülye beadványukat nyilván el fogják utasítani, s ezt ők is pontosan tudják. Nekik a káposzta tehát megmarad, a kecskének nézett kórházi dolgozók pedig ugyanúgy bele fognak rohadni a fáradságukba, mint enélkül a három idióta nélkül.

– Vanofász –

  •  
  •  
  •  
  •