Igen, Szolidaritás!

Szanyi Tibor az Igen Mozgalom vezetője és Székely Sándor a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke együttműködési megállapodást írtak alá ma Budapesten.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom egyesület valamint az IGEN mozgalom 30 évvel a rendszerváltás után úgy látja, hogy új alapokra kell helyezni a baloldali politizálást. Ideje végre a megoldásokról beszélni, ahelyett hogy azt szajkóznánk mit, hogyan és kivel nem lehet megcsinálni. Ideje arról beszélni, hogy de igen, mi meg tudjuk csinálni. Közösen, sokakkal együttműködve, fel tudjuk építeni, meg tudjuk teremteni, ki tudjuk harcolni a békés, virágzó és szolidáris magyar köztársaságot.

Ennek előmozdítása érdekében a két szervezet közös programjavaslatokat készít, melyet a belső programalkotó munka után, a nyilvánosság elött is vitára bocsát. A szervezetek vállalják, hogy konferenciákkal, fórumokkal, utcai megmozdulásokkal, performanszokkal népszerűsítik programjukat. Várják további társadalmi szervezetek, informális csoportok, egyének csatlakozását, és nem zárkózik el a jelenlegi ellenzéki pártokkal való együttműködéstől sem.

Ideje meghallani a dolgozó emberek és a fiatalok a most munkába állók és a nyugdíjasok problémáit, ötleteit, véleményét és azokra reflektálva, pozitív jövőképpel, határozott kiállással, politikai mozgalmak szervezésével, újságírással, a kommunikációs világhálón és a valódi közösségekben folyó aktív hálózatszervezéssel, megteremtsük – újjáépítsük a hazai progresszív baloldal elméleti és szervezeti alapjait.

Egy olyan baloldalét, mely nem a GDP növekedésében méri az ország állapotát, hanem azt vizsgálja, hogy mi a jó az embereknek. Egy olyan baloldalét, mely nem a gyárak termelékenységét valamint a tulajdonosok vagyonát akarja növelni, hanem a magyarok jólétét, biztonság érzetét, szabadság fokát, egymás iránti szolidaritásukat.

  •  
  •  
  •  
  •