Kivételeznek a gyermekkórház előtt a Fradi-szurkolók autóival?

fradi2

Több tucat autó parkolt ma délután szabálytalanul az Üllői úton, a Heim Pál kórházzal szembeni oldalon, közvetlen a járda és az úttest között. A környéken megszámolt 18 rendőrautó és több száz rendőr ügyet sem vetett rájuk, persze, ha nem éppen a Groupama Stadion első tétmérkőzése zajlik közben, hanem mondjuk egy átlagos napról beszélünk a kórház életében, egy fél óra sem telt volna így el, és azonnal megjelentek volna a kerékbilincsek, és a súlyos bírságok a szélvédőkön.

A megállni tilos tábla egyértelmű tiltást ad mindenki számára, amit rögtön a Nagyvárad tér és az Üllői út sarkára, a Fodor József Országos Közegészségügyi Központ bejárata mellé helyeztek ki. Ez sajnos azok számára is kötelező érvényű lenne, akik végszükség esetén, gyermekükkel a karjukban rohannak a kórházba segítségért, és jobb híján oda parkolják le az autójukat. Magam is számtalan ilyen sztorival találkoztam, amikor pont akkor jött arra egy járőr vagy közterületes, s büntette meg a szerencsétlenül járt szülőket.

Így hát joggal vetődik fel a kérdés, hogy ha felépült egy hatalmas stadion, benne 480 parkolóhellyel, ami a felüljáróról is jól láthatóan a mérkőzés alatt csak félig üzemelt(ami elvileg ingyenes és a szurkolók használhatnák), akkor a hatóságok miért tesznek kivételt egy focirendezvény alkalmával, amikor egy átlagos vasárnap délután ez nyilván egy óráig sem tudna fennmaradni. Mivel a mérkőzés vége után a kocsijukhoz visszaérkező szurkolók mindent rendben találnak az autójuk körül, ezért nyilván legközelebb is hasonló állapotok uralkodnak majd a kórház előtt, miközben az intézménybe érkezők számára mindez súlyos tízezreket fog jelenteni.