Komlón is elkezdődtek az elbocsátások

Egyszerre 110-120 dolgozójától vált meg az egyik legtöbb főt foglalkoztató komlói cég – értesült az Átlátszó. A vállalkozás a Suzuki beszállítója volt. A dolgozóknak állítólag azt javasolták, ha később vissza akarnak menni dolgozni, akkor jobban teszik, ha aláírják a közös megegyezést, amivel egyúttal a végkielégítésről is lemondanak. Ezt sokan meg is tették abban bízva, hogy a leállás csak átmeneti, és hamarosan újra felvehetik a munkát.

– Felhívtak, hogy menjek be aláírni a papírokat. Amikor beértem, a hr-es letette elénk a lapokat, majd kiment. Azt sem tudtuk, miről van szó, mit és hol kell aláírni, kérdezni pedig nem volt kitől – mesélte az Átlátszónak egy érintett dolgozó.

A dolgozóknak állítólag azt javasolták, ha később vissza akarnak menni dolgozni, akkor jobban teszik, ha aláírják a közös megegyezést, amivel egyúttal a végkielégítésről is lemondanak. Ezt sokan meg is tették abban bízva, hogy a leállás csak átmeneti, és hamarosan újra felvehetik a munkát.

– A cég a Suzukinak és Németországba gyárt alkatrészeket, így amikor megtudtuk, hogy előbbi leáll, sejtettük, hogy nem lesz munka – mutatott rá az elbocsátott dolgozó. – A hirtelen felmondás azonban váratlanul ért minket, azt hittük, legalább állásidő lesz vagy valamilyen más átmeneti megoldást találnak. Ehhez képest az emberek többségét szinte azonnal elküldték – tette hozzá.

Az Atlatszo.hu kereste a cég képviselőjét, de nem kapott választ a kérdéseire.

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: muonszerk(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •