Kósa logikájának az állapota

Hétfőn az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén két független parlamenti képviselő, Szabó Szabolcs és Szél Bernadett, akik már többször felemelték a szavukat különböző elnyomott társadalmi csoportok mellett, akik nem tudják magukat hallatni, gondoljunk csak a fóti gyermekotthonnal kapcsolatos ügyekre, azt akarták, hogy a javaslatukat, ami a déli határon lévő menekültek éheztetését tiltaná, tárgyalja az országgyűlés. A témával kapcsolatban nem alakult ki semmilyen vita, ugyanis a kormánypárti többségnek köszönhetően nem került bele a tárgysorozatba. A kormánypárti képviselők nem akarnak vitát folytatni az embertelenségükkel kapcsolatban.

Nagyon abszurd, hogy erre külön törvényjavaslatot kell benyújtani, ugyanis a kínzás tiltása nemzetközi kötelezettség és az alaptörvényben is szerepel. Akkor is kötelességünk lenne ételt adni nekik, ha ez nem így lenne, mert az emberségességünk ezt követeli meg.

Ennek ellenére Magyarországa kormánya ellen éheztetés miatt kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság és 27 tranzitzónákban tartózkodó menedékkérő esetében mondta ki az Emberi Jogok Európai Bizottsága az éheztetés tilalmát.

Kósa Lajos logikája a lehető legjobb állapotban, az egekben szárnyal, röhögés nélkül nehéz lehet ezt elolvasni, ugyanis az üggyel kapcsolatban ez volt a reakciója, megnyilvánulása:

„Az a tízmillió turista, aki belép Magyarországra sem kap enni a magyar államtól, ők sincsenek éheztetve.”

Szerinte egyenlőségjelet lehet tenni a menekült, akinek a fegyveres konfliktus vagy politikai/vallási üldöztetés miatt több ezer kilométert kellett megtennie az életben maradásért, egy békésebb élet reményéért, és a turista közé, aki megnézni jön az ország nevezetességeit vagy egy jót bulizni, de semmiképpen sem kényszerből. Tehát ez nem megfelelő magyarázat arra, hogy szerencsétlen sorsú embertársainkat miért kell ilyen borzalmas körülmények között tartanunk.

Felháborító, hogy fotósok és a média nem mehet be oda, hogy megmutassák, milyen körülmények vannak a szögesdrótok zárt világában!

Szerbia felé valóban nyitva vannak, oda szabad az út, de amint kilépnek onnan, vissza már nem mehetnek. Ezzel elvesztik minden reményüket, esélyüket, hogy jogosultak legyenek a menekültstátusz megkapásához.

Értelmes választ nem fogunk kapni, mert erre nem is létezik, de szembesítenünk kell ezzel is a kormányunkat, mert nekik az nagyon ciki érzés.

Kovács Márkó

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: kalmarszilard(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •