Köztársaságot! Tüntetés ’56 szellemében

Folytatja országjárását és közös ellenzéki tüntetést szervez október 23 –ára, a Magyar Szolidaritás Mozgalom

Az immár 8 éves Szolidaritás méltón szeretne megemlékezni október 23-ról, így közös ellenzéki tüntetést szervez a Szabad sajtó útra.

A mozgalom álláspontja szerint, akármi is történjen október 13–án, az önkormányzati választásokon az ellenzéknek tüntetnie kell az országot egyre inkább az orosz típusú diktatúra irányába toló, valamint a dolgozókat kizsákmányoló, Fidesz–KDNP kormányzás ellen.

Az 1956–os forradalom és szabadságharc szellemében küzdeni kell, minden olyan törekvéssel szemben, ami az országban lakó emberek szabadságát, törvény előtti egyenlőségét csorbítaná, valamint ugyanilyen erővel kell küzdeni azért, hogy a magyar dolgozóknak, éljenek azok akár vidéken vagy nagyvárosokban, normális életkilátásaik legyenek. Munkaadóik ne alázhassák őket meg, valamint olyan bért kapjanak, melyből meg tudnak élni.

Mára a kormány gyűlölet propagandájának köszönhetően, mindennapossá vált az agresszió, a gyűlölködés. Teljesen természetes, ha egy választási kampányban ellenzékieket mocskolnak be, rágalmaznak vagy rendőrséggel fenyegetik.

Ebből elég volt!

A Szolidaritás Mozgalom vár minden az ország sorsáért aggódó állampolgárt október 23 –án Budapesten 15.30 –kor a Szabad sajtó útjára. Idézzük meg együtt ’56 – szellemét, valamint mutassunk erőt azoknak, akik csak abból értenek.

A rendezvényre az ellenzéki pártokat is hívják. Mivel a Szolidaritás hisz a demokráciában, arra kéri a szimpatizánsokat, hogy ne hagyják otthon zászlóikat, jelvényeiket, de legfőképpen a sípjaikat!

A mozgalom arra kéri továbbá a vidéki tagjait, hogy a közös demonstráción ők is vegyenek részt. A Szolidaritás két év gondos és aprólékos munkája következtében ugyanis, újra jelen van Budapesten és az ország nagy részén is, a megyeszékhelyektől kezdve a kis falvakig bezárólag. Az önkormányzati választásokon 171-en indulnak a Szolidaritás jelöltjeként is, természetesen együttműködve az ellenzéki pártokkal.

Ezért a mozgalom az önkormányzati választás utolsó hetében is, egy sokállomásos kampánykörútra indul, így támogatva a közös ellenzéki jelölteket.

Tüntetés eventje: https://www.facebook.com/events/2363606197227219/

  •  
  •  
  •  
  •