Kubatov magáévá tette a Fradit

Talán túlzás ezt kijelenteni, de ha olvasunk Kubatov Gábornak, a Ferencvárosi Torna Club elnökének szavaiból, írásaiból, akkor teljes bizonyossággal kijelenthetjük, hogy a nemzet csapata nem egyesületi formában működik, hanem egy frusztrált ember kézi vezérlésű cége lett. Az immáron 121 éves “erkölcs, erő, egyetértés” hármas üzenetből a “fenyegetünk, üzengetünk, nem szórakozunk” lehet az FTC új jelmondata.

Olvassuk csak újra mit is üzent újévi köszöntőjében, december 31-én Ferencváros polgármesterének az egykori autószerelőből Fidesz-pártigazgatóvá lett futballelnök.

A mi érdekünk az, hogy normálisan tudjunk működni a kerületben. Mi nem kívánunk többet. Az előző polgármesterrel is abban állapodtunk meg, hogy amennyi adót a stadion, a cégeink után befizet a Fradi a kerületnek, azt támogatásként adja vissza a kerület. Nem kérünk többet. Azt kérjük a polgármester asszonytól, hogy ne nyerjen a Fradin, hanem hozzuk ki nullára és akkor mi is elégedettek vagyunk és szerintem ő is elégedett lehet.

A Fradi elnöke nem akar adózni, vagyis pontosabban befizeti ő az adót, de vissza is szeretné kapni mindet az utolsó fillérig. Mert ők így tudnak normálisan működni a kerületben.

Na meg úgy, hogy tízmilliárdokat utal nekik a költségvetés (adófizetők), ez a normális működés.

Igazi win-win szituációt ajánl Kubatov Baranyi Krisztinának, hiszen a polgármester asszony nem akarhatja, hogy az egykori ultra nem normális Fradit működtessen.

Igaza van Kubatovnak, és meg is fordult a fejembe, hogy megnézem belülről ezt a normális Fradit, és kérek egy akkreditációt a a január végi FTC-Paks derbire, de sajnos tovább hallgattam az újévi köszöntőt.

Tehát akik kárt okoznak, azokkal nem dolgozunk. (…) Ha nincsen valamiféle érdekképviseletünk, akkor azt csinálnak velünk, amit akarnak, és higgyék el, hogy ez nem politikai kérdés, mert innen a stadionból egy csomó portál ki van hajítva. (…) Nem dolgozunk velük, nem léphetnek be, mert csak a vizünket isszák, és az időnket pazaroljuk rájuk, mert úgyis tudják, hogy mit írnak, előre megvannak a cikkek. (…) És ha ez tetszik nekik, tetszik, ha nem, nem. Nekünk megvannak a saját csatornáink, mi tudunk kommunikálni a saját szurkolóinkkal, és az nekünk elég. És arra kérem önöket, hogy támogassanak minket, ebben a dologban rendkívüli szigor lesz, nem fogunk szórakozni.

Kemény. Szinte már éreztem a 40.000 forintos Perrier vizet, ahogy megy lefelé a torkomon, bár egy barna igazi Csiki jobban esne, de olvasok ám én Kubatov úr szavaiból. A Ferencvárosnak nincs szüksége a Munkások Újsága tudósítására, elvannak ők így normálisan, nem pazarolják az időt ránk, és persze az előre megírt cikkeire sincs szükségük. Nem baj, hugyozok máshol.

Székely Botond

  •  
  •  
  •  
  •