Megfizethetetlenek a fővárosi albérletek, de Bayer Zsolt 32 ezerért lakik a Várban

A Questor bedőlése óta elképesztő mennyiségű pénz tűnt fel az ingatlanpiacon. A befektetési célű lakásvásárlás egy olyan beruházási forma lett, amely éves szinten bőven több hasznot hozhat, mintha ugyanezen összeg egy bankban kamatozna.

Az évek óta súlyosbodó lakhatási válsághoz emellett még az is hozzájárult, hogy az állam nem tett mást csak annyit, hogy a felső középosztály lakhatási körülményeinek javítását segítette elő. Azaz a a gazdagoknak adott milliárdok csak tovább drágították a lakásokat.

Tíz év alatt a fővárosban majd duplájára nőtt egy közepes lakás ára, ma 25 millió alatt szinte nincs másfél szobás vagy nagyobb lakás. A családi otthonteremtés mára luxus lett, sokan be sem léphetnek azok közé, akinek saját tulajdona van, mások, rengeteg egykori devizahiteles gyakran tízmilliós terhet cipelve próbál talpon maradni.

A befektetési célú lakásvásárlások, a rosszul célzott állami támogatások és a saját otthonukat elvesztő családok miatt Budapesten az albéreltárak az egekbe szöktek, egy átlagos kétszobás panellakásért 120-140 ezer forintot is elkérnek, a belső kerületek hasonló nagyságú lakásaiért nemritkán még ennél is sokkal többet. Aki ezt nem tudja megfizetni, az kiszorul a fővárosból, elvesztve természetesen itteni munkáját is a legtöbb esetben. Emiatt pedig tovább súlyosbodik a munkáshiány. Az elmúlt években nőttek ugyan a fizetések, de ezek emelkedése nem összehasonlítható az albérletárak növekedésével.

Annak ellenére, hogy a lakhatási válság egyre súlyosabb, Orbán Viktor kormánya parasztvakításon kívűl semmit sem tesz ezen a területen. A legújabb otthonteremtési támogatások továbbra is csak a dráguláshoz járulnak hozzá és azok még mindig csak a felső középosztályt segítik.

Ha valaki százezreket fizet albérletre és lassan milliós összeget kell letegyen kaucióra, az gondoljon szeretettel Orbán Viktor szellemi verőlegényére, a mocskos stílusáról és embertelenségéről híres Bayer Zsoltra. Róla a napokban derült ki, hogy a Várban, miniszterelnöki palota mellett lakik egy önkormányzati bérlakásban. A bérleti díja havonta 32000 forint. A fröcsögős szájú közszereplő üzent azoknak, akik emiatt kritizálják:

“szokjanak le végre arról, hogy mindenkit baszogatnak, aki merészel a Várban lakást szerezni magának ilyen módon.”

Hát, ehhez nem igazán van mit hozzátenni. A proli ne pofázzon, termelje az adót, hogy az ilyen nagykaliberű senkik urizálhassanak…

Kalmár Szilárd
Munkások Újsága

Logó                                          AZ ESEMÉNYRŐL BŐVEBBEN, CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉG!!!

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük