Miért csak kis pártok beszélnek valódi problémákról?

Pártokból a rendszerváltás óta annyi van, mint égen a csillag, beszélnek is pénzükből fizetett politikusok temérdek sületlenséget, de érdemi dolgokkal alig foglalkoznak. Éppen ezért meglepő, ha olyat is hallani, ami érint minket is, “egyszerű embereket”. Megszoktuk például, hogy a Fidesznek csak a migránsokkal való riogatás a fontos, éppen ezért felüdülés hallani, hogy például a Párbeszéd Magyarországért párt nem feledi a máig bajban lévő devizahiteleseket, a Balpárt pedig sürgeti, hogy a brutális lakhatási válságot oldják meg az illetékesek.

Ezek a fontos dolgok. Miközben Orbán és Habony parancsára retteg a többség valamitől, aközben ma már nem találni megfizethető albérletet a fővárosban vagy a nagyobb városokban, a saját lakás vásárlása pedig totálisan lehetetlen az ország többsége számára. Egy kis párt, a Balpárt az, amelyik fellépést mer sürgetni ezen a területen és persze a Fidesz, az MSZP vagy a Jobbik sajtója egy sort sem ír le mindebből. Ők szorgalmasan hordják nekünk a gumicsontokat, amin rágódhatunk napestig.

Ideje lenne már nemet mondani a népbutítás minősített esetére és kikényszeríteni, hogy a valódi problémákkal foglalkozzanak a pénzünkből dőzsölő politikusok. Ha nem állunk a sarkunkra, akkor továbbra is stadionokat, kisvasutakat és ostoba óriásplakátokat fogunk kapni problémáink megoldása helyett.

Lehet így is: A BALPÁRT közleménye