Miközben egyes kormánytagok családtagjai nyerészkednek, az emberek összefognak

1 liter fertőtlenítő gélt 8700 forintért árul Szabó Tünde sportért felelős államtitkár testvérének veje.

„Megdöbbentő és morálisan elítélendő mindenki, aki a kialakult helyzetet kihasználva ezen próbál nyerészkedni, vagy azt segíti. Ahogy minden tisztességes ember, én is teljes mértékben elhatárolódom az ilyen, és ehhez hasonló bármiféle tevékenységtől ” – írja Szabó Tünde sportért felelős államtitkár közösségi oldalán, ami egy beismerés is lehet.

A kormány mindent megtesz azért, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozására elegendő felszerelés álljon…

Zveřejnil(a) Dr. Szabó Tünde dne Neděle 29. března 2020

Az Átlátszó nemrégiben írta meg ugyanis, hogy Szabó Tünde államtitkárasszony testvérének a veje, Vasvári Dániel nagy tételben, képekkel illusztrálva kínál eladásra maszkokat és fertőtlenítőt az Instagram oldalán. Egy érdeklődőd ajánlatot is kért, mint kiderült a válaszból a fertőtlenítő gél literje 8700 Ft.

Maszkokat és fertőtlenítőt kínálnak eladásra nagy tételben Szabó Tünde államtitkár rokonságában

Az államtitkár bejegyzése alatt számos felháborodó komment is olvasható, amik lopással, csalással vádolják Szabó Tünde testvérének vejét. Ahogy megnéztük Vasvári Facebook-oldalát nagyon nem lehet rászorulva az ebből befolyó bevételre, hiszen számos képen több tízmilliót érő autóval látható.

Miközben az egészségügyi dolgozók nem tudják elkerülni, hogy kapcsolatba kerüljenek fertőzött betegekkel, így nekik mindenképpen szükséges a maszk viselése, fertőtlenítő használata a jelenlegi járvány idején is. Amíg a kormány csak hangzatos ígéretek szintjén biztosítja a védelmet, addig az emberek összefogtak a közösségi oldalakon, és maszkvarró csoportok jöttek létre. Sokan vállalják, hogy ingyenesen készítenek maszkokat az egészségügyi intézmények munkavállalóinak.

Példa lehet mindenki számára, akiknek van rá lehetőségük, hogyne nyerészkedéssel, hanem bármilyen más módon segítsék az egészségügyi dolgozók sokszor emberfeletti munkáját és persze azokét is, akiknek muszáj dolgozni, hogy nekünk, akik otthon vagyunk, kicsivel jobb legyen. Íme néhány oldal, ahová be lehet csatlakozni:

Varróház Online

Maszk Szívküldi Kispest

Segítő összefogás maszkkészítés

Maszkot A Frontra! – Összefogással az ellátórendszer dolgozóiért

  •  
  •  
  •  
  •