Mozgósít az Európai Baloldal magyarországi szervezete

Listát állítana az Európai Baloldal, melyhez 20 000 aláírást kell összegyűjteniük, ezért önkéntesek és szociális elköteleződésű civil szervezetek segítségét várják. Aki személyesen nem tud a kampányhoz hozzájárulni, az anyagi támogatással is segítheti a szervezet munkáját. Április 8-tól lehet az aláírásgyűjtésbe tevőlegesen beszállni, azt megelőzően amiidonk@gmail.com email címen lehet aktivistának jelentkezni.

Az Európai Baloldal pártcsaládja Európa-szerte számos tagszervezettel rendelkezik. A szervezet immár másfél évtizede áll ki a baloldali értékekért: a piacgazdaság ellentmondásait és embertelenségeit aktív, osztályharcos kritikával rántják leplezik le. Szorosan működnek együtt a különböző szakszervezetekkel a munkahelyi demokrácia megteremtéséért, hogy a dolgozó tömegek létbiztonságban éljenek. Kiemelt céljuk az energiaszegénység felszámolása, a szociális jogok bővítése, a környezetvédelem, a tiszta víz és levegő megőrzése, a feminizmus, a nők egyenjogúsága és az emberi bérezés a különböző kihasználások és társadalmi elnyomások megszüntetése, a lakhatás biztosítása mindenkinek.

Miért pont az Európai Baloldal?


Mert most nem a kormányváltás a tét, ezért itt az ideje olyan politikai erő felépítésére, amely a jelenlegi impotens és megalkuvó ellenzéki vezetőkkel szemben olyan új mozgalmat mutat be, amely nem része a rendszernek és hatékonyan fogja megtámadni a Fidesz épülő diktatúráját.

Mert mi rendelkezünk olyan határozottan baloldali programmal, amely nem csak ígérgeti a szociális válságkezelést, hanem meg is nevezi ezek forrásait.

Mert a mi programunk modern és innovatív ötleteket tartalmaz, nem az Orbán elleni gyűlöletre épít.

Mert a gyűlöletpolitika helyett mi a szociális érzékenységet, szolidaritást és a közösségi értékeket tesszük előtérbe.

Mert a mi listánkra csak tisztakezű emberek kerülhetnek, akik már bizonyították a szegények és kizsákmányoltak iránti elkötelezettségüket.

Mert csak mi ismerjük fel tisztán a kormány és a közélet fasizálódásának hosszú- és rövidtávú veszélyeit.

Mert nem politikusok vagyunk, hanem munkavállalók, diákok és nyugdíjasok.

– szól a párt közleménye.

Az Európai Baloldal ereje töretlenül emelkedik, mivel az európai polgárok változást szeretnének. Egyre többen utasítják el a válságban lévő populista jobboldalt és a velük járó társadalmi regressziót. A nacionalista bomlasztás ellen a baloldali mozgalom Európa-szerte harcba hív.

Munkások Újsága, B-gy

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: muonszerk(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •