Ne folytassa miniszterelnök úr!

Nézem a fiatal célközönségnek újra kitalált Gyurcsány Ferenc friss Youtube-videóját, melyben a mi akartam lenni kiskoromban rész után a 2006-os eseményeket magyarázza.

Nézem és nem értem. Miért kell neki 2019-ben erről beszélni? Egy jó politikus arról beszél, amiről ő akar. És ő tényleg azt gondolja, hogy meg tudja magyarázni? Hogy van értelme annak, amit mond?

Miniszterelnök úr tényleg azt gondolja, hogy a baloldali közvéleménynek az volt a baja, hogy megverték a nácikat az utcán? Vagy, hogy azt mondta, hogy abba kéne hagyni az orbitális lopást? Meg a hazudozást? Meghogy a népért kéne dolgozni végre?

Miniszterelnök úr. Nem ez, pontosabban nem ez volt a fő probléma. A probléma az, hogy ön alkalmatlan volt az ország kormányzására. A baj ott volt, hogy ön egy választás küszöbén, politikusok előtt mondott olyanokat, amikről az állítása szerint, nem is gondolta volna, hogy ilyen hatásuk lesz. Szerintem önnek fogalma sincsen arról, hogy mit beszélt 2006-ban. És kik előtt.

A borzalmas 2006-os önkormányzati választások után, amelyet egyértelműen ön veszített el a baloldal számára, nem mondott le. Hanem szépen hagyta, hogy a Fidesz-Kdnp módszeresen kivéreztesse, kivégezze a baloldalt. Hogy lejárassa. Hogy önnel azonosíttassa be.

Önnek le kellet volna mondania legkésőbb 2007-ben, hogy utódjának még lehetőséget adjon arra, hogy megmentse, amit még lehet. És, hogy Orbán Viktor ne juthasson hatalomra kétharmaddal.

Ön nem tette meg időben, mert saját magát, az önérzetét sokkal fontosabbnak tartotta annál, hogy az országgal mi lesz. Azt a politikai közösséget is hátrébb sorolta, mely önből miniszterelnököt csinált.

Ön szerint ennek az országnak csak magára van szüksége. Ismerünk még egy ilyen embert. Ő most az ország vezetője.

Miniszterelnök úr.

Úgy tűnik jön az új generáció mindenféle oldalakról. Új arcok, új gondolatok. Hogy jobbak-e, mint a régiek, majd kiderül.

Arra kérném, ha már úgy alakult, hogy nem hagyja abba a politizálást, legalább ne magyarázza tovább, főleg ne hallgassa el a fiatalok elől azt, hogy miért kellet rászabadítani az országra a Fideszt. Erre úgy sincsen jó Youtube-barát magyarázata. Tudja ezt ön nagyon jól.

Eszes Péter

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: kalmarszilard(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •