Ne magasztald John McCaint!

A négy nappal 82. születésnapja előtt elhunyt John McCain amerikai szenátor „büszke amerikaiként élt és halt meg”. Többek között ez is benne áll utolsó üzenetében. Érzékelem életrajzából, hogy magán emberként nemes cselekedetek is köthetők hozzá, bár politikus esetében egy ilyen kijelentést talán érdemes lenne górcső alá venni.

Sokan azt mondják, hogy az amerikai értékeket jól képviselte odahaza. Legyen! Nem amerikaiként nem tudom megítélni. Szemben azokkal a honfitársaimmal, akik olyan kritikátlanul írnak és beszélnek róla ezekben a napokban, mintha az USA itteni hídfőállásainak védelmére szegődtek volna.

Lelkük rajta. De én meg nem hallgathatom el, hogy John McCain külföldet érintő megnyilatkozásait kifejezetten ellenszenvesnek tartottam. Mert az USA határon túli érdekeit – amelyek kétszáz éve szemben állnak a szavakban hirdetett nemes értékekkel – az inkvizítorok elszántságával képviselte. Az volt a benyomásom, hogy azt vallja: tűzzel és vassal irtani kell azokat, akik a világuralomra törekvő amerikai tőkét szolgáló doktrínák valóra váltásának útjában állnak.

A Teljes cikk itt olvasható: BEKIÁLTÁS BLOG

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük