Nem a kádereket kell tesztelni lojalitásból, hanem a magyarokat a vírusra!

A járvány alatt a (még) hivatalában lévő Kásler Miklós már két igazgatót is kirúgott, mondvacsinált okokból. Az OORI igazgatója mellet már tüntetés is volt, az ott dolgozók követelik az igazgató visszavételét.

Időközben Magyarországon egyre súlyosabb helyzett. Immár százon felüli az elhunytak száma, pedig a betegek száma nem indokolná ezt. Valószínűleg sokkal súlyosabb helyzet mint az a kormányzat mondja.

De egyszerűbb kirúgni igazgatókat, mint szembenézni azzal, hogy az általuk (is) lezüllesztett egészségügy egyszerűen nem tud úgy működni, ahogy ilyenkor kellene. Huszti Andreát, az Igen Szolidaritás Elnökét kérdeztük, mit gondol a helyzetről, tegnapi FB-bejegyzésében azt írta, hogy dühös.

Kakas Livia: Hogy van?
Huszti Andrea: Köszönöm ahogy lehet jól. Igyekszem maximálisan betartani a higiéniás és távolságtartási szabályokat és erre buzdítom a környezetemet is.

K.L.: Mint volt egészségügyben dolgozó mit szól a járvány kezeléséhez?
H.A.: Már évek óta nem veszek részt az egészségügyi munkában, de az látszódik, hogy a kollégák szívüket-lelküket kiteszik. Az egy más kérdés, hogy ebben a lerohasztott, rossz rendszerben működő, pénzhiányos egészségügyben, halmozottan nehéz tisztességesen helyt állni, nemhogy járvány esetén, hanem békeidőben is. Nagyon szurkolok nekik természetesen.

K.L.: Szóval szurkol. Ez kedves. Mit gondol ön, mit lehetne másképp csinálni, mint most a kormány?
H.A.: Már ha lehetne?

K.L.: Igen. Ha lenne pénz, paripa, fegyver. Mit tenne Huszti Andrea.
H.A.: Tesztelnék, tesztelnék és tesztelnék. Karantén alá lehetőleg csak az időseket és veszélyeztetetteket helyezném.

A társadalom többi részét engedném szabadon élni, komoly tisztasági szabályok mellett, valamint a gyülekezési formák korlátozásával. Nem küldeném haza a krónikus betegeket a családtagjaihoz, és nem végeznék politikai leszámolást a járvány ideje alatt. Ha baj van, akkor nem a kádereket kell tesztelni lojalitásból, hanem a magyar embereket a vírusra.

K.L.: Szóval, akkor Kásler Miklós mondjon le?
H.A.: Kásler Miklósnak elévülhetetlen érdemei vannak az Országos Onokológiai intézet vezetésével kapcsolatban, de a jelenlegi poziciójára nem tűnik alkalmasnak.

Káslerék és a Fidesz népirtást végez. Először munkanélkülivé tették a fél országot, majd az ápolásra szoruló öregeket hazaküldték. Mindannyian halálra vannak ítélve. Azonnali változásra van szükség!

Zveřejnil(a) Huszti Andrea Igen Szolidaritás dne Úterý 14. dubna 2020

K.L.: Mit tenne az iskolákkal?
H.A.: Szívem szerint nyitva hagynám azokat is. Nálunk rengeteg az idős tanár, így ez sajnos megvalósíthatatlan. Ez is elképesztő nagy bűne az elmúlt 10 évnek.

K.L: Micsoda?
H.A.: Hogy annyira levitték az oktatói szakmai presztizsét. Lassan ott tartunk, hogy nincsenek tanáraink, de már a tanárképző intézményekbe is alig van jelentkező. Egy ismerősöm 13 éves fiát egy 70 éves tanárnéni tanítja számítástechnikára. El lehet képzelni mekkora hatásfokkal. A Fidesz nemcsak az egészségügyet véreztette ki.

K.L.: Azért előttük sem volt minden rendben.
H.A.: Soha nem volt minden rendben, de ők rendszerszintűvé tették bajokat. Elveszett 10 évünk.

K.L.: Térjünk még egy picit vissza a járványra. Mit gondol, milyen következményei lesznek hosszútávon?
H.A.: A járványnak sok következménye lehet, és lesz is. Valószínűleg lesz, ami rossz lesz, de talán lesz ami jó. És nagyon remélem, hogy a jó dolgok hozzánk fognak kötődni.

A mi pártunk, az Igen Szolidaritás arra jött létre, hogy felszámoljuk a szociális válságot. Azt a válságot amit a járvány csak még jobban felerősít. Arra törekszünk, hogy a járvány után ne térjünk vissza oda, ahol voltunk. Ha ez megtörténik, akkor az komoly siker lesz.

K. L.: Mire gondol?
H.A.: Arra gondolok, hogy véget kell annak vetni, ahogy a rendszer kizsigereli a dolgozókat. Elég volt abból, hogy a magyarok 2-3 munkahelyen, sokszor feketén, fél vagy teljesen illegális módokon kapjanak fizetést úgy, hogy közben nem lesz nyugdíjuk. Elég volt abból, hogy azért küzdenek emberek, hogy vasárnap is dolgozhassanak, mert akkor 500 forinttal több a munkabér.

Így nem jó élni. Tönkre megyünk belé. A járvány után is követelni fogjuk, a 200.000 forintos nettó minimálbért, a 100.000 forintos minimumnyugdíjat, és a 37.500 forintos családi pótlékot, noha ezek már szerényen számítva is tizedével érnek kevesebbet, mint a járvány előtt.

Ideje, hogy kevesebb munkáért jóval többet keressenek az emberek. Ideje, hogy odafigyeljünk magunkra, a családunkra, az egészségünkre a környezetünkre. Ideje, hogy ne a reklámok határozzák meg az életünket.

KL: Mekkra esélyt lát erre?
H.A: A kormányok most mindenütt, így a magyar kormányzó is győztes hadvezérként akar ebből a válságból kikeveredni.

Szinte törvényszerű azonban, hogy aki szociális drámák árán ér el valamilyen látvány-győzelmet, az bukni fog. Annak is nagy az esélye, hogy az emberek valami újra akarnak majd szavazni. Biztosak vagyunk benne, hogy a programunkat rengetegen támogatják. Lélekben legalább három milliós tábora van nálunk a baloldaliságnak. Friss, vérbő baloldali pártként roppant optimisták vagyunk. Most jövünk mi!

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: muonszerk(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •