“Nem tanítok fasiszta írót” – tiltakoznak a tanárok

Akciót indított a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Facebookon a péntek éjjel a Magyar Közlönyben sunyiban megjelent Nemzeti Alaptanterv ellen.
Csak egy fotót kérnek egy rövid üzenettel, fél nap alatt már elárasztották a a képekkel a pedagógusok a szakszervezet Facebook-falát.

Tiltakozz a NAT ellen, és küldj róla fotót, írd hozzá #nonat

A képre kattitnva lehet megtaláni a tilatkozó képeket:

A Magyar Tanárok Egyesülete szerint a tanórák legalább 80 százalékát a NAT-ban megadott törzsanyagra kell fordítani, azonban a törzsanyag akkora, hogy valójában 100 vagy annál jóval nagyobb százalékát tölti ki a tanóráknak. A populáris irodalom minimálisan, a kortárs irodalom semennyire sem szerepel a tantervben. Nem tananyag a Nobel-díjas Kertész Imre, viszont kötelező olvasmány Wass Albert egyik műve. Az új NAT egész egyszerűen ellehetetleníti a nem csupán tanári szónoklatként felfogott magyartanítást.

Az új NAT a magyar nyelv és irodalom tanítását abba az ideológiai-politikai szolgálólányi szerepbe kívánja visszahelyezni, amelytől az 1978-as tanterv, illetve az ennek nyomán létrejött reformtankönyvek egyszer már megszabadították.

PDSZ

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: kalmarszilard(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •