Nincs migráns, nekiment a cigányoknak Orbán

A 2015-ös menekültválság óta nyomát se nagyon látja az átlagválasztó migránsoknak, elmaradt az évek óta jövendölt iszlamista terrorcunami is, így a kormányfő mögött álló gyűlöletgyár új ellenséget kellett találjon magának. Ez az ellenség ki is lehetne más ebben az országban, mint a Cigány.

Mi is történt, aminek okán Orbán tudott egy vastag rasszista kirohanást tudott intézni a legnagyobb hazai kisebbség ellen? A hazai szélsőjobb egyik kedvenc szimbólumának számító Gyöngyöspatán a roma gyerekeket külön osztályokba tették, azaz szegregálták, ám az önkormányzat az emiatt indított perben jól alulmaradt. Mondjuk az Európai Unióban vagyunk, lehet szembemenni a csatalkozással elfogadott értékekkel, de akkor számítani lehet arra is, hogy ilyen esetekben a törvénysértő önkormányzat rosszul jár. Gyöngyöspata bevállalta, belebukott, most persze mártír lett mindenki és az illetékesek igyekeznek úgy beállítani a dolgot, mintha itt a bíróság valami “sorosista” ügynökhálózat része lenne, amely a gyöngyöspatai kisnyugdíjasoktól igyekszik elvenni a pénzt.

Nézzük, hogy az ügy kapcsán feltett kérdésre Orbán mit is mondott?
“…a velem egy közösségben, egy faluban élő, etnikailag meghatározó népcsoport tagjai egy nagy jelentőségű összeget fognak kapni mindenfajta munkavégzés nélkül. Miközben ezért a pénzért én nem tudom hány órát, hány napot, vagy évet kell dolgozzak. (…) És azt gondolom, hogy ezeknek az embereknek igazuk van.

Ez így ebben a formában tömény rasszista uszítás, mert nem a nyilvánvalóan törvénysértő szegregációról beszél, hanem arról, hogy itt bizony a cigányok munkavégzés nélkül juthatnak százmilliókhoz. Ugye ez a legkedveltebb cigánygyűlölő közhely.

Mit is mondhatunk ennek kapcsán? Beszéljünk arról, hogy fizikai munkát ebben az országban lassan már csak a cigányok és az ukrán vendégmunkások végeznek, mert aki tehette kitántorgott Angliába vagy Németországba? Nem, nem erről kell beszélni, hanem arról, hogy ez az Orbán beszéd egy új nyitány kezdete. A migránsellenes uszítást kormányzati szinten a cigányellenes uszítás fogja váltani. Közös felelősség, hogy erre nemet mondjunk, ne engedjük, hogy az országot zsebrevágó politikai maffia most ezzel terelje el a figyelmünk arról, hogy nagy, egyre nagyobb a baj ebben az országban. Közös jövőnk utolsó morzsáit is lenyúlják, stadionok betonjába és saját zsebeikbe öntik a gazemberek, ha bedőlünk újra az uszításuknak.

Kalmár Szilárd
Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •