Nincsenek másodrendű állampolgárok Kövér úr!

pride zaszlo

Kövér László fideszes házelnök egy szerda esti fórumán a homoszexuálisok gyermekvállalási jogával kapcsolatban az alábbi nagyon unintelligens gondolatmenetet mondta: „Erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá, hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni.”.
Nagyon szeretik hangoztatni, hogy a gyerekeknek joguk van egy apára és egy anyára, hogy legyen előttük egy anyai és egy apai kép. Ez a logika alapján viszont tiltakozniuk kéne az alkoholista, kábítószeres vagy agresszív felnőttek gyermekvállalása ellen is, hiszen ők sem tudják megadni a gyerekeknek az általuk normálisnak vélt anyai és apai mintát, de ezt nem teszik meg, tehát nyilvánvaló, hogy csak a kirekesztés, a homoszexuálisok elleni hergelés miatt teszik ezt.
Másoknak nincs joguk megmondani, hogy mit nevezünk családnak. A családunknak általában azt tartjuk, ahol biztonságban érezzük magunkat és szeretet vár, ami nem feltétlen egy anyából, egy apából és a gyerekekből állhat.
Volt még az előbbinél is felháborítobb kijelentése: „egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak”.
Tisztelt házelnök úr! Tudom, hogy kampány van, de attól még nem kéne homofób kijelentéseket mondania több szavazat reményében, mert ezzel növeli a homofóbiát a közéletben. Tetszik, vagy nem tetszik, de a homoszexuális nemzettársaink is itt élnek, büszkék a magyar nyelvre, a hagyományainkra, a sokszínű kulturánkra és itt adóznak, tehát őket is egyenjogú állampolgárnak kéne tekintenie. Senkit sem érhet hátrányos megkülönböztetés a szexuális irányultsága miatt!
Kövér László nem csak a homoszexuális embereket sértette meg, hanem azokat is, akik valamilyen oknál fogva nem vállalhatnak gyereket. A kijelentéséből kivehető, hogy elvenné a családban élés jogát azoktól, akik nem élhetnek a vérszerinti szüleikkel és azoktól is, akik nem tudnak gyereket vállalni.
Ha valaki szülővé szeretne válni, akkor azt azért teszi, mert vágyik egy gyerekre, akit biztonságban a legjobb tudása szerint felnevelhet. Ezt a pedofíliához hasonlítani baromság.
Jó lenne, ha aki ezzel egyetért, fellapozná a történelemkönyveket és utánajárna, hogy kik hangoztattak hasonlókat, hogy nem minden ember egyenrangú és ezek a történelmi személyek milyen borzalmakat vittek végbe.
A szexuális irányultságom hetero, tehát engem személy szerint nem érint ez a kijelentés általi sérelem, de fontosnak ézem, hogy én is szót emeljek ellene, mert a bennem rejlő szolidaritás az embertársaimmal ezt követeli. Fontos azért kiállni, hogy egyenrangú félnek tekintsünk minden embert!

Kovács Márkó
Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük