Nyílt levél Gyurcsány Ferencnek!

gyurcsany dk 011

Őszinte meglepetéssel néztem tegnap az évadnyitóját, majd olvastam az újságban a véleményét.

Meglepetés volt, hogy végre észrevette, “parlamenti eszközökkel” nem mennek semmire a diktatúra törvényeivel szemben.

Ugrottam egy nagyot, mert hallottam a koppanást is, ahogy leesett… a tantusz…mert 7 éve éve dobták ki az Alkotmányt, és helyettesítették be az Alaptörvénnyel, és csak most tudatosult Önben a parlamenti lét hiábavalósága.

Politikusként kicsit elkésett. Pedig közben mennyit emlegette Bibót, hogy “demokratának lenni annyit tesz….” Aztán félrenézett amikor a jogainkat elvette a rezsim. Nem hogy félrenézett, de párttársaival, és a többi ellenzéki párttal együtt még esküt is tett a jogainkat kidobó NER – re! És félrenéztek mindannyian a fülüket is bedugva, nehogy meghallják a társadalom elégedetlen, és egyre erősödő hangját, a jogtalanságok, és nyomorba döntések miatt.
.
Most meg tippet ad arra, hogy mit csináljunk…mozduljunk meg, utcai tüntetéseket csináljunk stb. Már megbocsásson, de megint más farkával veri a csalánt. Mi menjünk, csináljuk az ellenállást, közben Ön, Önök meg élvezik a mandátumuk adta biztonságot bent a melegedőben. Parlamenti keretek között nevettetik ki magukat a rezsimmel 7 éve, hagyják alázni Önökön keresztül a választókat!
.
Tisztességes dolog ez?

Megmondom mi, és hogyan lenne tisztességes. Letenni a mandátumot Orbán orra elé, és kijönni a parlamentből, sorsközösséget vállalva az ellenállókkal, mi több közéjük állni!
.
Ne csak a szerencsétlen ellenállókat vegzálják már a rendőrök, és büntessék őket orrba szájba, mint tették ezidáig.
Mutassák már meg, hogy nem csak az igét hirdetik, de tesznek is az alkotmányos rend visszaállításáért, ha hagyták idáig fajulni a dolgokat! Mert lássuk be, mindez nem történhetett volna meg, ha 2014-ben, majd 2018 – ban nem tesznek esküt az (kimondom) alapszarra!

Van egy mondás. (most kicsit kifordítom) Aki tanácsot ad, az adjon kalácsot is. Akkor gyerünk! Rajra! Csináljuk meg! – ahogy szokta mondani… Állítsuk meg a diktatúrát! Állítsuk le az országot, ha másképp nem megy! Gyerünk! Szerveződjünk, álljunk ellen a rezsim gyalázatának!
.
Mi megyünk. Ott leszünk. És Önök?
.
Az Európai Unió tagállamai hiába állnak Magyarország mellé, ha Önök segítenek Orbánnak fenntartani a látszatdemokráciát!
.
Fárasztó, és kiábrándító az a politika (?) amit művelnek.
Önökön keresztül tehette csak meg Orbán azt a gyalázatot, hogy törvényekkel lehetetlenítse el a mindennapjainkat!
Önök asszisztáltak a diktatúra bebetonozásához, hiába kiabáltunk sokan, és nem keveset! Akkor most tegyék jóvá amit elszúrtak! Kíváncsian várom (várjuk) a fejleményeket.

Maradok aki voltam, Gabriella Pásztorné