PDSZ: Haladéktalanul rendelje el a kormány a téli szünetet!

Fotó MTI Vajda János
Felszólítja a kormányt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), hogy haladéktalanul rendelje el a téli szünetet mostantól annak eredetileg tervezett végéig, azaz jövő év január 4-ig. – írja az index. Az így kiesett napokat – nagyjából két hetet – június 16-tól 30-ig lehetne pótolni a szakszervezet közleménye szerint.

A PDSZ szerint a vírus terjedése hatékonyan csökkenthető lenne, amennyiben a téli szünet napjai átszervezésre kerülnének, mivel egyre kockázatosabb a kontaktusok száma.

Az így elmaradt két hét nem vész el – fejti ki az MTI a PDSZ közleménye alapján -, mert egyrészt várható az esetszám természetes csökkenése, illetve addigra már elkezdődnek a vakcinaprogramok, így biztonságosan pótolható lesz ez a kimaradt idő.

A PDSZ véleménye szerint különösebb fennakadást nem okozna a szünetátrendezés, leginkább azért sem, mert júniusban az iskolákban általában már csak kirándulásokat, év végi ismétléseket tartanak, közösségi programokat szerveznek.

A szakszervezet hivatalos álláspontja szerint a jelenlegi helyzetet a kormány rosszul kezeli az oktatási intézmények kapcsán, annak megoldása egyedül a szünetátrendezés lehet.

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: muonszerk(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •