Ravasz Fidesz – Már nem kell kétharmad a plakáttörvényhez

Cserecsellel, a változtatandó jogszabályt felcserélve, ám ugyanazokat a passzusokat elfogadva erőlteti át saját többségével a Fidesz-KDNP a lex Simicskát. Megbukott a plakáttörvény, amikoris a Parlamentben a Fidesznek el kellett szenvednie azt a fiaskót, hogy kivételesen nem sikerült átnyomnia az ellenzék-, illetve aSimicskával megtámogatott Jobbik plakátozását alaposan megnehezítő törvényt. A bosszú nem sokat váratott magára.

Mint emlékezetes, az államfő nem írta alá a kesze-kuszává vált törvényt, Kövér László pedig legott jelezte: hogy új szavazás lesz, összerántják a stábot, és lesz törvény bizony.

Indult a latolgatás, javaslatokkal is előállt több ellenzéki párt, a szocialisták jelentkeztek egy kompromisszumos ötlettel, ám Botka László miniszterelnök-jelölt rendet vágott a pártban: nincs semmilyen együttműködés a Fidesszel, aki ezzel szembemegy, az ki lesz zárva az MSZP-ből – közölte.

Majd jött a hír: hűha, Orbánnak haza kell jönnie a brüsszeli csúcsról, hogy elegen legyenek.

Aztán jött az újabb hír: Orbán nem jön haza Brüsszelből.

Hogy mi?

A Kormányinfón Lázár János már pedzegette, hogy a plakátos törvényt akár feles törvényként is át lehet verni az Országgyűlésen.

És láss csodát:

A Fidesz átalakítja a tervezetet oly módon, hogy a korábbi kétharmados részek eztán csak  egyszerű többséget igényelnek. Ez derült ki a törvényalkotási bizottságnak megküldött módosító javaslatból, amit  holnap, a szavazás előtt tárgyalnak a testület tagjai, és ami eljutott a szerkesztőségünkhöz is, és amelyben már “a településképet” óhajtják nagy erőkkel óvni a rettenetes plakátrengetegtől.

És mit lát a szem a végén?

INDOKOLÁS: a javaslat a sarkalatossági záradék elhagyását célozza, mivel a módosító javaslat nem tartalmaz minősített többséget igénylő rendelkezést.

Így megy ez.

 

 

 

Forrás: http://nepszava.hu/cikk/1132862-ravasz-fidesz—mar-nem-kell-ketharmad-a-plakattorvenyhez