Rendkívüli nyugdíjkiegészítést és családi pótlékot követel az Igen Szolidaritás

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom azonnali nyugdíjkiegészítést és rendkívüli családi pótlékot követel – áll az Igen Szolidaritás elnöke, Huszti Andrea által jegyzett közleményében.

Üdvözi a párt, hogy a kormány három napnyi heves ellenkezés dacára péntek estére megvilágosodott, s bejelentette a teljeskörű iskola-stopot, amit az Igen Szolidaritás már az elsők között szorgalmazott.

Mint, ahogy az új baloldali párt írja,

a kormány gazdaságpolitikája Magyarország lakóinak felétől rég elvette azt a lehetőséget hogy akár csak egy hónapot is át tudjon vészelni saját forrásaiból.

Magyarország krízis esetére gyakorlatilag semmilyen érdemi tartalékkal nem rendelkezik, ezért a legkorrektebb az lenne, hogy a kormány haladéktalanul felfüggesztené a korrupciót és a kizsákmányolást.

Konkrét követeléséket is megfogalmaztak:

  • A lakosság felének, azaz a gyermekeknek és a nyugdíjasoknak havi 37.500 forint rendkívüli jövedelem kiegészítés járjon a veszélyhelyzet idejére.
  • Azonnali vagyondézsmát követelnek az 1 milliárd forint feletti magán és vállalati banki betétállományokra: 10 % elvonását, hogy az előttünk álló hónapok sajnos várható szociális drámáit ellensúlyozni lehessen.

Huszti Andrea
elnök

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: kalmarszilard(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •