Senki nincs biztonságban, amíg mindenki nem kerül biztonságba!

Huszti Andrea, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) elnöke szerkesztőségünknek is megküldött pártelnöki nyilatkozatában fordult a pártokhoz és a témában megszólaló közszereplőkhöz. Arra kéri őket, hogy hagyjanak fel azzal, hogy egymást oltásellenességgel vádolják. 

Huszti Andrea nyilatkozatában kitér arra is, hogy az elégedetlenségek ellenére nincs olyan számottevő politikai szervezet, amely oltásellenes lenne. Álláspontja szerint most tényleg a minél szélesebb körű beoltottság elérése a kiemelt cél, a nemzeti ügy.

Hangsúlyozza a közlemény azt is, hogy a Magyar Országgyűlés valamennyi “ellenzékinek mondott” pártja is megszavazta a rendkívüli jogrendet és az egészségügyi jogállásról szóló törvényt is. Az ISZOMM elnöke úgy látja, hogy a jelenlegi helyzet ennek a következménye, a pártoknak viselniük kell döntésük következményeit! Hangsúlyozta pártelnöki nyilatkozatában, hogy az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője Székely Sándor nem támogatta egyik kezdeményezést sem. 

Huszti Andrea a mostani helyzetet “kakofóniának” minősíti, amelyet tovább gerjeszt a kormány által kibocsátott ún. “védettségi igazolvány”, amely a nevétől eltérően csupán annyit lenne hivatott igazolni, hogy az illető valamikor oltást kapott. “Ezzel szemben ma már a társadalmi platformokon egyre többen jelentkeznek olyanok, akik saját maguk szerint is teljesen indokolatlanul kaptak ilyen dokumentumot” – írja az ISZOMM vezetője nyilatkozatában. Álláspontja szerint az sem véletlen, hogy a WHO, az egészségügyi világszervezet épp a minap állt el a hasonló dokumentumok támogatásától. “Sem az oltás, sem a betegség elmúlása, sem pedig egy-egy negatív teszt nem jelent feltétlen biztonságot, sem az érintett ember, sem pedig az adott környezete számára” – hívja fel a figyelmet az egészségügyben évtizedeket ledolgozó Huszti Andrea.

A pártelnök szerint “mindez befolyásolhatja az EU nyáron bevezetni tervezett ún. digitális zöldigazolványának sorsát is, amely – a teljesen zavarosra sikerült magyar igazolványhoz hasonlóan – érdemben igen keveset bizonyít, ám szerencsére senkit nem kötelez annak elfogadására. Ebben a helyzetben azonban felmerül, hogy országok, hatóságok, szolgáltatók és még sok mindenki más esetleg azon töri a fejét, hogy a fenti igazolványokkal nem rendelkezőket, legfőképp a még oltásra váró fiatalokat hátrányosan megkülönböztesse. Ha ilyen történne, az az emberi jogok sárba tiprása lenne.”

“Senki nincs biztonságban, amíg mindenki nem kerül biztonságba. Ez most az elemi szolidaritás konkrét jelszava.” Ezzel zárja pártelnöki nyilatkozatát az ISZOMM elnöke. 

Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •