Szocialista mozgalom nevét nyúlta le Toroczkai

A közismerten fasiszta, falusi mezőőreivel migránsvadászatokat szervező ásotthalmi polgármester Tóth (Toroczkai) László külön platformot alapított a Jobbikban “Mi magunk” néven. Deklarált céljuk a Jobbik visszatérítése hagyományos “értékeikhez”, például a cigányozáshoz.

A gond a névadással csupán annyi, hogy ez a név már foglalt, ráadásul egy szocialista szervezet hívja így magát 113 éve. A Sin Féin (Mi magunk) egy hazafias ír szocialista mozgalom és párt, melynek legföbb célja korábban a függetlenség kivívása volt, később a két részre szakított Írország egyesítése. A párt érdekessége, hogy következetesen képviseli a radikális baloldali értékeket, képviselői szóba sem állnak a Jobbikhoz hasonló európai szélsőjobboldali szerveződésekkel. A párt képviselője az Európai Parlamentben az Egységes Európai Baloldal Északi Zöldek frakcióban ül, radikális baloldali és kommunista politikusokkal együtt.

Tóth (Toroczkai) László platformneve tehát elég aggályos politikailag, már csak azért is, mert miként az a mellékelt képen látható, a Sin Féin politikusai kifejezetten  migránsbarát politikát képviselnek.