Sztrájkolhatnak Dunaújvárosban a vasipari dolgozók

A Munkások Újsága felháborodottan értesült arról, hogy a Dunaferr tulaja ismét a cég dolgozóival, munkásaival akarja megfizetni vállalata rossz ülteti döntéseit, illetve az, amit “külső körülményeknek” neveznek. Ne hagyjuk!!

Az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetője, Evgeny Tankhilevic múlt pénteken telefonon jelezte, hogy e hét péntekén találkozni akar a szakszervezetekkel, de hogy miért, azt nem mondta. Ezen a találkozón a cégvezető közölte, hogy a Dunaferr-társaságcsoport felbontja a határozatlan idejű kollektív szerződéseket, illetve azok mellékleteit is – mondta el a 24.hu megkeresésére a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke, Győri Gábor.

A cégvezető a felmondást a cég nehéz gazdasági helyzetével, a koronavírus-válsággal, illetve a kialakult munkaügyi kapcsolatokkal is indokolta. A dolgozóknak írt levelében azonban már a szakszervezeteket is egyértelműen hibáztatta, mert szerinte nem voltak elég konstruktívak. Az érdekképviseletek visszautasítják, hogy a cégvezetés őket tegye meg bűnbanknak, hiszen mindig a dolgozók megkérdezése, és felhatalmazása alapján tették a dolgukat.

Nem tudják elfogadni, hogy a cég nehéz helyzetében a juttatások jelentik a legnagyobb anyagi problémát. A szakszervezetek szerinta kollektív szerződés felmondása olyan lavinát fog elindítani, amelynek beláthatatlan következményei lehetnek.

A szakszervezet továbbra is sérelmezi, hogy a cégvezetés már jó ideje nem ad nekik információt a cég valós helyzetéről, terveiről, valamint hogy többszöri kérésük ellenére sem tartott munkásgyűlést, ahol szemtől szembe ismertette volna, mi a gond, és milyen segítséget vár tőlük.

A Dunaferrnél már egy ideje érezteti hatását az acélipari válság, tavaly októberben 350 embert akartak elküldeni, ami végül elmaradt, aztán idén májusban bejelentették, hogy ezer ember fizetését csökkentik. Júniusban pedig kiderült, hogy nem az ígéret szerint fizetik ki az egy havi fizetésnek megfelelő nyári szabadságpénzt – ezzel a cég megsértette a kollektív szerződést. Mivel a cégvezetés nem engedett, a szakszervezet ez ügyben először emailözönnel próbált az orosz nagykövetségen keresztül nyomást gyakorolni a tulajdonosokra, illetve a magyar kormány képviselőinek, személyesen a miniszterelnöknek is írtak, majd júliusban beperelték a Dunaferrt.

A kollektív szerződést egyébként hat hónap felmondási idővel bármelyik fél (a cég és a szakszervezet is) felmondhatja. A Dunaferr történetében még nem volt erre példa, habár a kollektív szerződések már több mint 25 évesek. 2021 február 14-éig érvényesek még a szerződések – addig a szakszervezetek egyeztetéseket kezdeményeznek a szerződésben foglaltakról, köztük a juttatásokról. A cég köteles tárgyalni az érdekképviseletekkel.

A szakszervezetek ragaszkodnak a kollektív szerződésekben már elért vívmányokhoz, mert azok mindig valamilyen lemondás ellenében születtek.

Ha a tárgyalások végén nem lesznek benne a megállapodásban azok a pontok, amikhez a szakszervezet ragaszkodik, például az évek alatt nagy nehezen megszerzett juttatások, akkor a Munka Törvénykönyve szerint jogosan lehet sztrájkot indítani, és ha kell, élni is fognak ezzel a lehetőséggel – mondta a 24.hu-nak Győri Gábor.

24.hu

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: kalmarszilard(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •