Tényleg Gyurcsány mondja meg, hogy mi lesz 2022-ben?

A mai Orbán Viktor és rendszere nem létezne, ha nincs Gyurcsány Ferenc. A politikai ámokfutó, aki 2006-ban, véletlenül pont az önkormányzati választás előtt küldte padlóra emlékezetes beszédével saját pártját. Érdekes módon ezzel akkor pont azokat hozta lehetetlen helyzetbe, akik önkormányzati vezetőként ellensúlyozni tudták volna őt. A beszéde után szocialista polgármesterek tucatjai lettek politikai halottak és az önkormányzatokba bemasírozott a Fidesz, hogy aztán ezen anyagi bázisra is építve megnyerje a következő választást.

Aztán brutális rendőrrohamot vezényeltetett egy olyan rendőrkapitánnyal, aki karrierjét Orbán Viktornak köszönhette. Ezzel az akciójával Gyurcsány elérte, hogy a politikai jobboldal itthon mártírként tekintett önmagára, Révész Máriusz ha tehetné ma is véres fejjel rohangálna.

Persze mindez nem volt elég, jóképességű Ferink belehajtott minket a vizitdíjas népszavazásba, mert természetesnek vette, hogy egy padlóra került pártnak népnyúzó hülyeségekkel kell promóznia.

És mit tett, amikor elbukott? Beleállt a 2010-es választásba, amikor meg kellett volna állítani Orbánt? Nem, dehogy! Szépen hátradőlt és nézte, hogyan fullad az MSZP maradéka azon szarkupac alá, ami Ferink politikai örökségének volt tekinthető.

Sokan akkor azt gondoltuk, hogy eltűnik, megy üzletelni vagy bármi. De tévedtünk. Ezt az embert nem vonzotta soha az üzleti élet, mert soha nem is foglalkozott üzleteléssel. Kapcsolatainak köszönhetően az ölébbe hullott egy milliárdos céghálózat, ami magától termeli a pénzt azóta is. Apropó! Ebben az országban láthatjuk minden nap, hogy folytanak politikai alapon egy kanál vízbe bárkit, legyen az oligarcha vagy akár egy mezei közmunkás. Ha kritizálod a rendszert, véged van. Amit nem néztek el Simicskának azt miért is nézik el Gyurcsánynak? Miért is? A kérdés túl költői, a válasz túl egyértelmű…

Sokan mondhatják, hogy Fletó tehetségét az bizonyítja, hogy erős pártot tudott maga mögé állítani. Nem, piszkosul nem volt képes erre. Mint mindent, a pártot is nyúlta. A választási vereség után útját kereső MSZP-ből kihasított egy darabot és vitte nagy büszkén. Mert neki mindig minden kellett. 3-4 százalékos párt akkor is, ha amiatt 10-15 százalék fordított hátat a baloldalnak vagy állt át a másik oldalra.

Ja, ne felejtsük a Jobbikot se. Ez a párt se tört volna ki a külvárosi büdös kocsmákból, ha Gyurcsány nem hajtja végre 2006 és 2009 közötti politikai ámokfutását.

Arra tetszenek emlékezni, hogy politikai szektájának tagjai miként fütyülték ki egy nyilvános beszédén Feri politikai szövetségesét Mesterházy Attilát? Mert Fletó az összefogásból, ami tényleg szükséges Orbán legyőzéséhez egy gyurcsányista közhelyet csinált. Egy politikai bunkósbotot, amivel agyon lehet csapni bárkit, aki nem kér Gyurcsányból. Például ezt az írást is el lehet intézni annyival, hogy én nyilvánvalóan Orbán fizetett ügynöke vagyok, mert rühellem politikailag és emberileg egyaránt II. Szent Ferencet.

Sokan azt mondják, hogy innovációt hozott a baloldalra az utóbbi években. Mit, kérdem én? Azt, hogy maga elé tolta és bábúként mozgatja Gyurcsánynét vagy a simicskabalhéval munkanélkülivé váló Kálmán Olgát? Esetleg beszéljünk arról a kretén mobilos alkalmazásról, amiről azt merik állítani, hogy piszkosul sikeres? Ja, letöltik a fiatalok, hogy 3-4 napot röhögjenek azon, hogy az önmagát kretenizáló Gyurcsány számítógépes robotként küldözgeti nekik, hogy éppen mit kavargat a konyhában.

És most látom a keményszavú vezért, aki homlokát ráncolgatva keménykedik pártja kongresszusán. Aztán hallom, hogy ugyanezen keménységgel aprítja mindazokat, akik nem hódolnak be neki. Ismerős stílus? Ismerős módszerek? Talán nem pont ebből lett elegünk az elmúlt tíz évben?

De, pontosan ebből. A pöffeszkedő, basáskodó, az életünket megnyomorító hatalmi agresszióból. Ha 2022-ben valódi változást akarunk, akkor nem hagyhatjuk, hogy Orbán vetett ágyába Gyurcsány feküdjön bele. Mert neki nincs más célja csak a hatalom. Bármi áron. Ha máshol nem, hát az ellenzéki oldalon. Mert neki nem is Orbán leváltása a valóban fontos, hanem az, hogy a saját szemétdombján ő legyen a kiskakas.

Mondhatjátok, hogy most már nincs beleszólás a dolgokba, már itt a választás a nyakunkon. Ez nem igaz! Politikai félidőben vagyunk, most kellene következzen egy valóban demokratikus előválasztás. De ugye erről nagyon keveset hallunk, mert Feri ezt másként képzeli el. Mert még a végén olyan jelöltek és miniszterelnök-jelöltek kerülnek elő, akik szimpatikusak a választóknak. Gyurcsány nem felejti, hogy Kálmánt legyőzte így Karácsony és retteg attól, hogy a ferencvárosihoz hasonló helyzet alakul, ahol egy olyan jelölt tudott nyerni, aki félresöpörte a politikiai mutyikat.

2016-ban voltam egy olyan megbeszélésen, amelynek az lett volna a célja, hogy legyen már 2018 előtt előválasztás. Az akkori kezdeményezést Gyurcsány, jobbján Bokrossal sikeresen szétverte és a szétverés egyenes következménye lett a 2018-as választási vereség. Ma újra menetelünk Fletó mögött egy újabb szakadék irányába. Talán még nem késő kimondani: ÉBRESZTŐ EMBEREK!!!

Kalmár Szilárd
Munkások Újsága

  •  
  •  
  •  
  •