Trump szerint továbbra sem veszélyes a klímaváltozás

Bizottságot állíttat fel az amerikai elnök, hogy tudományosnak tűnő érvekkel is igazolhassa azon állítását, hogy a klímaváltozás nem is akkora veszély, miként azt szakértők állítják.
A testület várhatóan 12 tagú lesz és helyet kap benne William Happer, a Fehér Ház fizikus végzettségű tanácsadója, aki köztudomásúan szkeptikus azt illetően, hogy az emberi tevékenység alapvetően befolyásolná a globális felmelegedést. Happerről a The New York Times felidézi, hogy tudományos berkekben megütközést keltett, amikor többször is kifejtette, hogy az üvegházhatással járó széndioxid-kibocsátás nem hogy káros, hanem kifejezetten hasznára válik az emberiségnek.
Trump sikeres választási kampányának egyik fontos eleme volt a világot legjobban szennyező Egyesült Államokban a globális felmelegedés veszélyének elbagatelizálása. Tette ezt annak ellenére, hogy az elmúlt évtizedben lényegében eltűnt az északi sarki jégsapka, délen is hatalmas területek olvadnak folyamatosan, ráadásul már az USA területén is egyre aggasztóbb a helyzet. Florida elsivatagosodik, Chicagoban viszont soha nem látott hideghullámot hozott az idei tél. A Fehér Ház által felállított különbizottság feladata az lesz, hogy Trump izlésének megfelelő választ találjon bolygónk ökoszisztémájának kétségbeesett jelzéseire.

MUON TV

  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük