Választási csalás gyanúja Szikszón

Arról értesült a Munkások Újsága, hogy több szavazó is Fidesz-logós szájmaszkban vett részt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei időközi választáson Szikszó 7. sz. választókerületében.

Egy szavazókerületi delegált jegyzőkönyvet kívánt felvenni arról, hogy ez a cselekedet kimeríti a választás tisztaságának megsértését, de a szavazóköri szavazatszámláló bizottság ezt megtagadta. Ezzel a cselekedettel akadályozták a delegált szavazatszámláló jóhiszemű, és rendeletésszerű joggyakorlását.

Ugyanis a szavazókörökbe tilos megjelenni pártlogós vagy bármi olyan jelvénnyel, ami befolyásolásra alkalmas a választók szemében.

Úgy értesültünk, hogy a delegált kifogást nyújt be a helyi választási bizottsághoz.

Ma időközi országgyűlési választást tartanak Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében, miután a térség fideszes képviselője meghalt. A kormányoldal Koncz Zsófiát, az ellenzéki hatosfogat a rasszista és antiszemita kijelentéseiről híres többszörösen bukott Bíró Lászlót indítja, Az Igen Szolidaritás támogatásával pedig Tóth Ádám független jelölt is megméreti magát. A választáson indul még Váradi Gábor és Sóváriné Bukta Erika is.

Frissítés:

Olvasóink jelezték, hogy Bekecsen és Szerencsen is Fideszes maszkban szavaztak többen.

Ha érdekel a radikális hangvételt vállaló újságírás és hírszerkesztés,
szívesen foglalkoznál alapos és igényes tényfeltáró anyagok írásával
esélyegyenlőségi, szociális, érdekvédelmi vagy politikai területen,
akkor az alábbi címre várjuk jelentkezésedet: kalmarszilard(kukac)gmail.com
  •  
  •  
  •  
  •