Valóban az EU az emberi jogok legnagyobb harcosa?

Néhány hete engedély nélkül kikötött Olaszországban a See-Watch 3. hajója. Ez a hajó a Földközi-tengeren menti a menekültek életét, amely határszakaszon a legtöbb haláleset történik, és ez finoman szólva nem tetszik az olasz belügyminiszternek, Matteo Salvini-nek. Szerinte a civil szervezetek hajóinak köszönhető, hogy a menekültek ilyen nagy mennyiségben akarnak Európába jutni. Egyszer sem okolta az ottani országok kizsákmányolását, a klímaváltozást, a rabszolgaságot és a többi szörnyűséget, amelyek az afrikai országok lakóit kilátástalan, reménytelen helyzetbe hozzák. Azokat az embereket állítja be bűnösnek, akik segítenek azokon az embereken, akik az életükért küzdenek, de az afrikai zsarnok vezetőkkel nincsen semmi baj, mert támogatásért cserébe feltartóztatják a végső kiábrándultságukban Európába tartó menekülteket.

Az Európai Unió vezetői bármennyire is próbálják humanitárusnak, emaptikusnak beállítani magukat, a menekültpolitikájuk tettekben hasonló, amit Orbán és Salvini csinál.

Nemrég kijelentették, hogy a menekültválság véget ért, mert az Európába érkező menekülteknek a száma már a tizede annak, mint ami a válság csúcspontján, 2015-ben érkezett. Ez a statisztika nem hazugság, valóban így van. Azonban azt nem veszik figyelembe, hogy továbbra is ugyanannyi ember szorul segítségre, mint akkor, csak a lefizetett zsarnokok és milíciák miatt nem tudnak Európába jutni, így marad nekik a szenvedés vagy rosszabb esetben a halál, és azzal sem számolnak, hogy a klímaváltozásnak köszönhetően pár éven belül valószínűleg soha nem látott tömeg fogja Európa felé venni az irányt, mert a szülőföldjük élhetetlenné fog válni. Tehát az EU nagyban megnehezíti a menekülők életét.

Egy hasonló megállapodásnak, amit Törökországgal kötöttek, köszönhető, hogy a szerb-magyar határszakaszon szinte a nullára csökkent a migrációs nyomás és már csak elvétve találni arrafelé menekültet. Ez nehezíti Orbánéknak elhitetni az emberekkel, hogy Magyarország nagy veszélyben van a bevándorlás miatt, mert nem tudják új, aktuális felvételekkel riogatni a lakosságot. Afrikában többek között Szudánnal és Líbiával kötöttek ilyen megállapodásokat.

Tehát a menekültválság nem szűnt meg csak Európai határain kívülre került.

Az EU olyan korrupt politikai erőket pénzel, amelyek semmibe veszik a legalapvetőbb emberi jogokat is, ami csak távolabb visz a megoldástól, ha az a cél, hogy a szerencsétlen sorsú embereknek legyen reményük egy szebb élethez.

Ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy nő azokkal a menekültekkel szembeni kifosztás, kínzás, nemi erőszak, akik a biztos halál elől menekülnek.

A menekülteket több nemzetközi jogi sérelem is éri, azonban senkinek sem kell tartania attól, hogy felelnie keljen a tetteiért, hiszen az EU (”az emberi jogok egyik legnagyobb harcosa”) támogatásával folyik ez az egész.

Az EU természetesen tagad mindent, de egyértelmű, hogy mi történik.

Kovács Márkó

  •  
  •  
  •  
  •